Zoeken
 


£ 10 miljoen om afname van bijen te onderzoeken

Laatste wijziging: woensdag 22 april 2009 om 16:14, 1926 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 22 april 2009

Het aantal bijen in het Verenigd Koninkrijk daalde met tot 15 procent in de afgelopen twee jaar, terwijl de populatie van vlinders en andere insecten ook is gedaald.

De reden voor de plotselinge daling is verweten aan een aantal redenen, van klimaatverandering tot een mysterieuze aandoening bekend als CCD (colony collapse disorder). Het veroorzaakt toenemende bezorgdheid omdat bijen onmisbaar zijn voor de bestuiving van fruit en groente, evenals het behoud van wilde dieren.

Eerder dit jaar heeft de Britse regering £ 2 miljoen aangekondigd om de daling van de honingbij aantallen te onderzoeken, volgend op bezorgdheid  dat de aanhoudende daling van de bijenvolken mogelijk de landbouw begint te beïnvloeden..

Nu hebben een aantal grote wetenschappelijke organisaties met inbegrip van de Wellcome Trust, de Schotse regering, de Biotechnology and Biological Sciences Research Council (BBSRC), en de Natural Environment Research Council (NERC) de fondsen verhoogd tot £ 10 miljoen.

Hilary Benn, minister van Milieu, zei dat het onderzoek essentieel was voor de toekomst van voedsel en platteland. “Aristoteles identificeerde bijen als de meest hard werkende van insecten en met een op de drie gevulde monden die van door insecten bestoven gewassen komen, is het nodig dat we bijen en andere bestuivers ondersteunen.

Hij zei: “Deze financiering zal een deel van Groot-Brittannië’s onderzoekers van wereldklasse de kans geven om de oorzaken te identificeren van de achteruitgang die we zien in honingbij aantallen en dat zal behulpzaam zijn om de juiste actie te nemen om te helpen”.

De financiering zal beschikbaar worden gesteld aan onderzoeksteams over het Verenigd Koninkrijk onder het Living With Environmental Change (LWEC) partnerschap. Tim Lovett, voorzitter van de BBKA, verwelkomt de financiering.

Hij zei: “Het is van vitaal belang dat deze fondsen zich inzetten voor het werk dat een wezenlijk verschil kan maken en tegemoet komt aan de uitdagingen geconfronteerd met honingbijen. “Onze oprechte hoop is dat de meerderheid van deze fondsen zal worden gericht op praktisch onderzoek naar de problemen en bedreigingen waarmee honingbijen geconfronteerd zijn in dit land.”

Originele Bron, Telegraph.co.ukBron: ditkannietwaarzijn

Voeg toe aan: