Zoeken
 


Parallelle werelden op Aarde

Laatste wijziging: zaterdag 11 april 2009 om 21:07, 7653 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 11 april 2009

 

 

Het concept dat er naast het zichtbare universum waar wij met zijn allen in leven nog heel veel, misschien wel oneindig veel andere universa zijn, heeft me van kleins af aan gefascineerd. Niet alleen in wetenschappelijke zin, maar ook in paranormale zin. In paranormale zin spreekt met ook wel over parallelle werelden, zoals bijvoorbeeld het hiernamaals. Maar zelfs de theologie kent de theodicee; god heeft een perfecte wereld geschapen, en daarnaast vele imperfecte werelden, zoals bijvoorbeeld onze aarde. Het lezen van stapels SF & Fantasy-boeken droeg alleen maar bij aan de fascinatie door schrijvers als Jack Vance, Heinlein, Frank Herbert en Robin Hobb. Vorige week zat ik zoals gewoonlijk naar Discovery Channel en National Geografic te kijken. ‘Ross Kemp in Gangs’ en ‘Maffia’. Toen realiseerde ik mij, dat je helemaal niet mediamiek hoeft te zijn, of schrijver, of wetenschapper om die parallelle werelden kunnen te zien. In onze dimensie hebben we ons eigen zichtbare multiversum, recht onder onze neus.

De georganiseerde misdaad, Gangs en de Maffia vormen ieder op zichzelf een wereld naast (of onder) de onze. Of, zo ook wel genoemd, de ‘bovenwereld’ en de ‘onderwereld’.
Ze hebben een eigen samenleving, eigen wetten en regels, eigen normen en waarden, ondernemingen, financiële regelingen, contracten, personeelbeleid, organisatiestructuur, oude dags voorziening en ga zo maar door.

Doordenkend op dat gegeven vielen mij een aantal zaken op:

 

  1. Zij hebben wel toegang tot onze wereld, maar wij niet tot de hunne. Tenzij je uit de onze stapt en je voor altijd (letterlijk meestal) in de hunne beweegt. Er zijn aparte personeelleden die voor de communicatie tussen boven en onder zorgen, en zich vrijelijk in beide werelden kunnen begeven.
  2. Onderwereld betekent ‘onder de onze’. Dat wil dus zeggen een tree lager op de ladder dan wij. Maar… de onderwereld op de tweede tree heeft de mogelijkheid tot stijgen en dalen op de ladder. Wij op de bovenste tree kunnen niet naar boven, en mogen niet naar beneden.
  3. Zij maken gebruik van onze wetten en regels, om daarna hun zaken onder voort te zetten zonder boven te alarmeren.
  4. Wij zijn als eerste wereld (met andere woorden ‘beste’ wereld) al jaren bezig om de tweede te verslaan. Onder heeft na al die jaren strijd nog steeds meer macht en is nog altijd slimmer dan nummer één.


Deze vier punten brachten mij weer op de volgende vragen:

Hoe is het mogelijk dat wij met al onze wetten en regels nog steeds de onderwereld niet hebben verslagen? Worden wij wellicht te veel geregeerd door die wetten en regels om harde maatregelen te nemen? Moeten we ons misschien verlagen tot het niveau van de onderwereld? Of veroorzaken we dan een geweldsspiraal die nog erger is dan die waar we ons nu in bevinden en creëren wij een oorlog?

Ik had mij in mijn fantasieën toch meer voorgesteld van de eerste echte zichtbare parallelle wereld die ik tegenkwam. Jullie? Ik denk dat ik maar gewoon blijf lezen.Mariël
11-04-2009 (c) Wereldgeheimen Bron: wereldgeheimen

Voeg toe aan: