Zoeken
 


Obama wil atmosfeer afkoelen

Laatste wijziging: vrijdag 10 april 2009 om 16:24, 3069 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 10 april 2009

De oplossing voor de opwarming van de aarde? Gewoon de atmosfeer afkoelen.

Het Witte Huis overlegt serieus over de mogelijkheid om te gaan rotzooien met het klimaat op aarde. De wetenschappelijk adviseur van president Barack Obama, John Holdren, zegt dat de klimaatverandering zo snel gaat dat dergelijke drastische maatregelen misschien nodig zijn.

Het zou gaan om de edele kunst van het geo-engineering. Een Nobelprijswinnaar stelde voor om deeltjes in de atmosfeer te schieten die zonnestralen moeten weerkaatsen. Een dergelijke experimentele maatregel is echter alleen mogelijk als laatste uitweg.

Toch wordt er gekeken naar de mogelijkheid. "We hebben niet de luxe, om een oplossing van de tafel te vegen", zo zei Holdren. Hij vergeleek het broeikaseffect met het rijden in een auto met slechte remmen, recht op een afgrond af.

Er zijn wetenschappers die beweren dat de uitstoot van bepaalde gassen door bijvoorbeeld auto's en fabrieken bijdraagt aan de opwarming van de aarde.



Bron: spits

Voeg toe aan: