Zoeken
 


De Hartverbinding

Laatste wijziging: vrijdag 10 april 2009 om 15:58, 3116 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 10 april 2009

Een Liefdesaffaire met Jezelf

 

Jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven. Hoeveel mensen zullen het daarmee eens zijn? Nee, dit is niet egoïstisch het is gewoon jezelf op de eerste plaats zetten. De groep zegt dat het verschil tussen die twee is dat als je egoïstisch bent, je jezelf eerst in de energiestroom zet en alle anderen daarvan afsnijdt. Iemand die zichzelf op de eerste plaats zet, zet zichzelf ook eerst in de energiestroom maar dan om meer te kunnen geven aan andere mensen. Hoe kunnen we iets aan anderen geven wanneer we niet compleet zijn in onszelf? De meesten onder ons zetten de behoeften van anderen altijd voor die van onszelf. Het is nu tijd voor een liefdesaffaire met jezelf. Het is nu tijd om onvoorwaardelijk te appreciëren wie je bent. Wees volledig in jezelf en geniet van je eigen gezelschap. Jij bent je eigen beste vriend. Behandel jezelf eersteklas in alles wat je doet. Je verdient dat. Laat de verwenning beginnen!

Begin met in een spiegel te kijken die je volle lengte weerspiegelt. Hoe vaak staan we daar voor en bekijken onszelf vol kritiek? Vergeet niet dat onze gedachten onze werkelijkheid creëren. Als we ons spiegelbeeld zien en daar snel een negatief oordeel over hebben, zijn we niet eerlijk tegenover ons prachtige lichaam. In mijn 54 jaar heb ik mijn lichaam zien veranderen van slank als een mannequin tot te zwaar. Het is gek dat toen ik een tiener en begin twintig was ik erover klaagde dat ik te mager was. Recentelijk heb ik me aangesloten bij de gemeenschap die klaagt over overgewicht. Daar stop ik nu mee in de wetenschap dat ik op dit moment de volmaakte ik ben. Morgen zou ik kunnen beslissen om een ander deel van mezelf te worden door lichaamsbeweging te nemen en op dieet te gaan. Soms, wanneer ik te kritisch ben op mezelf, herinner ik mezelf eraan dankbaar te zijn voor mijn volmaakte lichaam wanneer ik kijk naar iemand die op de een of andere manier gehandicapt is. Ik bewonder mensen die uitgestegen zijn boven een fysiek probleem dat zij besloten hebben in dit leven te ervaren. Ik zal nooit vergeten dat ik jaren geleden eens klaagde tegen mijn fantastische schoonmoeder dat ik een slechte haardag had. Ze keek me vol begrip aan en herinnerde me eraan dat zij al haar haar had verloren en een pruik droeg vanwege de chemotherapie die ze had gehad om kanker te bestrijden. Op dat moment realiseerde ik me hoe dwaas ik me gedroeg over mijn uiterlijk. Vele jaren geleden heb ik voor massagetherapeute geleerd hoewel ik dit nooit professioneel heb gedaan. Met Lightworker nam mijn leven een totaal andere wending. Zoals met alles wat wij in het leven ervaren, leerde mijn massageopleiding me een waardevolle les. En die ging over het je ver houden van oordelen. Ik begon te begrijpen dat het lichaam mooi is ongeacht de vorm die het heeft. Het was een les in het begrijpen van mensen voor wie ze zijn en niet voor wat hun lichaam vertegenwoordigt.

In onze meeste seminars beginnen we met de song “The Arms of the Angels” (De armen van de engelen). Aan het einde daarvan zeggen we tegen de mensen eerst zichzelf een grote, liefdevolle knuffel te geven en daarna anderen in de zaal te knuffelen. Wat een prachtige manier om de dag te beginnen. Waardeer de persoon die je bent wanneer je ’s morgens in de spiegel kijkt en geef jezelf een knuffel. Als je dat wat je in je spiegelbeeld ziet, niet prettig vindt, zegen jezelf dan en besluit om morgen je leven op de een of andere manier te verbeteren, maar houd vandaag van jezelf zoals je bent. Houd je bezig met allerlei positieve gedachten en koester je ziel met alle liefde van jezelf die je verdient. Kijk naar de ware jij en geef jezelf complimenten voor iets in je leven waar je een goed gevoel over hebt.

Steve en de Groep hebben het gehad over unieke schoonheid. Die bezitten we allemaal. Hoewel we eenheidsbewustzijn delen, is ons individuele zelf uniek, dat is de schoonheid die we zowel innerlijk als aan de buitenkant bezitten. Ware schoonheid komt voort uit spiritueel vertrouwen. Laat je licht schijnen door te weten wie je werkelijk bent en dan zal iedereen om je heen je heldere licht ervaren.

Je kunt je eigen beste vriend zijn door jezelf als bijzonder te behandelen. Als je denkt wat geld over te hebben, koop dan een cadeautje voor jezelf, iets dat je doet glimlachen wanneer je eraan denkt. Dat kan een nieuwe sweater zijn of een leuk etentje met vrienden. Laat het iets zijn waarvan je weet dat je het verdient. Weet dat je het waard bent om net zo goed behandeld te worden als jij iemand anders zou behandelen die je bewondert.

Tijd is het allergrootste geschenk. We zijn allemaal zo druk met onze agenda’s. Het grootste geschenk dat we onszelf kunnen geven is tijd. Of we die nu gebruiken voor onszelf om de natuur in te gaan, een goed boek te lezen, in een geurig bad te liggen of wat je ook maar gelukkig maakt, neem tijd voor jezelf alleen. Daardoor zal je opbloeien en alles aankunnen wat er op je pad komt en op dat moment zal je je verbonden voelen met wie je bent. Nog niet zo lang geleden trakteerde ik mezelf. Ik vloog alleen naar San Diego om familie en vrienden te bezoeken. Steve genoot zijn tijd alleen thuis. Ik huurde een rode cabriolet en reed luid zingend langs het strand. Ik vind mijn drukke leven met onze reizen voor Lightworker heerlijk, maar dit weekeinde zorgde ervoor dat ik op een heel nieuwe manier weer tot leven kwam. Een andere manier waarop ik mezelf verwen is wanneer ik terugkom van een reis. Ik neem dan een hele dag voor mezelf en ben helemaal alleen. Ik geniet zo van het samenzijn met al die prachtige spirituele familieleden die ik op onze reizen ontmoet maar ik breng mezelf in evenwicht met mijn tijd alleen. Op die manier kom ik terug bij mezelf om te zien hoe het echt met me gaat zodat ik daarna verder kan met de volgende stap van mijn leven. Als ik zorg voor mijn behoeften, voel ik me verkwikt om naar ons volgende seminar te reizen.

Huldig je unieke schoonheid door eer te bewijzen aan de relatie die je hebt met jezelf. Wanneer je liefde hebt voor jezelf, kun je je hart openstellen en die liefde aan anderen geven en op jouw beurt die van hen ontvangen. Dat is de energiecirkel van liefde. Je hoeft niets aan jezelf te veranderen. Je bent volmaakt zoals je bent. Dit betekent niet dat we geen nieuwe manieren kunnen vinden om onszelf volledig te manifesteren. We kunnen leren en groeien en alles worden waartoe we bestemd zijn. Het is prachtig om te willen verbeteren en een betere jij te worden, maar accepteer eerst wie je vandaag bent. Het accepteren van onszelf en anderen zoals we zijn en niet zijn, geeft ons de mogelijkheid om ons zo goed mogelijk te manifesteren. Dit weerhoudt ons ook om veroordelend zijn. Voordat we iets kunnen veranderen wat we in onszelf niet prettig vinden, moeten we onszelf als reeds volmaakt zien. Dit wordt onvoorwaardelijke liefde genoemd.

Wij zijn onze eigen slechtste criticus. Als ik mezelf zie in de archieven van onze live uitzendingen heb ik zo snel kritiek op hoe ik er uit zag of wat ik zei en hoe ik klonk. Dat zijn de momenten waarop ik moet lachen over wat ik aan het doen ben. Als ik iets ontdek dat ik niet prettig vind, heb ik niet de pest aan mezelf maar heb ik gewoon een gesprek met mezelf om het met mezelf eens te worden hoe ik kan veranderen om op de een of andere manier beter te worden. Ik maak er ook een punt van om tegenover mezelf te erkennen als ik iets goed vind van mezelf op video. Ik streef er voortdurend naar om mezelf te verbeteren, maar tegelijkertijd houd ik van wie ik vandaag ben. Ik doe nu mijn eigen privé sessies. Om dat te kunnen doen moet ik mezelf accepteren met alle waardering voor wie ik ben. Ik kan mezelf met niemand vergelijken want ik ben hen niet. Mijn allereerste sessie was een ware test voor me. We presenteerden een seminar aan de oostkust. De dag voor het seminar boden Steve en ik beiden privé sessies aan. Mijn eerste sessie was met een vrouw die had besloten een sessie te hebben met Steve en direct daarna met mij. Mijn angsten kwamen naar boven. Ik dacht: wat heb ik nog te bieden nadat Steve en de Groep haar alles hebben gegeven wat ze nodig heeft? Ik ben toen diep naar binnen gegaan naar mijn centrum en heb tegen mezelf gezegd dat ik geschenken van mezelf voor haar heb. Het was een magische sessie voor ons beiden. Aan het einde zei deze prachtige vrouw me dat zowel Steve als ik haar verschillende inzichten van de waarheid gegeven hadden. Steve was de ene kant van haar leven opgegaan en ik had een ander deel aangeraakt. Dit was een gigantische stap in mijn spirituele vertrouwen.

Kijk opnieuw in die spiegel en zie de ware schoonheid van wie je bent. Kijk diep in je eigen ogen, voorbij je fysieke wezen, tot helemaal in je ziel. Geef jezelf een grote knuffel en vertel dat je van jezelf houdt. Houd onvoorwaardelijk van jezelf zoals je vandaag bent.

In liefde en licht,

BarbaraBron: maandelijkse berichten

Voeg toe aan: