Zoeken
 


Wetenschappers vinden resten explosieve materialen in WTC stof

Laatste wijziging: woensdag 8 april 2009 om 13:43, 5668 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 8 april 2009

 

Een team van wetenschappers heeft in een officiele wetenschappelijke publicatie de resultaten bekend gemaakt van hun onderzoek naar het stof dat vrijkwam bij de val van de World Trade Center (WTC) torens in New York op 11 september 2001. Hun belangrijkste conclusie: het stof van de WTC torens bevat een grote hoeveelheid van een hoogwaardige explosieve stof.
 
Deze conclusie staat haaks op de beweringen van de 9/11 Commission en het National Institute of Standards and Technology, die beweren dat er geen aanwijzingen gevonden zijn die erop wijzen dat de Twin Towers (WTC 7 wordt door de 9/11 Commission niet eens genoemd in haar officiele rapport) met explosieven zijn neergehaald. Door deze bewering kan nu definitief een streep, waardoor de Amerikaanse overheid het een en ander heeft uit te leggen over het vallen van de drie WTC wolkenkrabbers. 
 
Het onderzoeksteam, waaronder de gerenomeerde wetenschappers Steven Jones en Kevin Ryan die al jaren onderzoek doen naar de technische aspecten van de ineenstorting van de Twin Towers en WTC 7, publiceerden hun resultaten in het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift The Open Chemical Physics Journal. Het betreft hier niet de eerste wetenschappelijke publicatie die openlijk twijfelt aan de officiele lezing van de gebeurtenissen van 9/11. Al eerder verschenen in The Open Civil Engineering Journal en The Environmentalist  publicaties waarin de discussie met de officiele lezing van 9/11 werd aangegaan.
 
In het artikel, getiteld 'Active thermitic material discovered in dust from the 9/11 World Trade Center catastroph', laten de wetenschappers zien dat in het stof van het WTC roodgrijze stofdeeltjes aanwezig waren die erop duiden dat er een chemische reactie met zeer veel energie heeft plaatsgevonden. In het stof waren zowel deeltjes aanwezig die deze reactie al hadden ondergaan en deeltjes die deze niet hadden ondergaan.  Dit soort deeltjes maken deel uit van de stof thermite, een hoogwaardige explosieve stof die gebruikt kan worden om stalen balken versneld te doen smelten.

Zoals al terecht is opgemerkt, roept de publicatie naast antwoorden ook veel vragen op. Vragen voor bijvoorbeeld de Amerikaanse overheid, wiens onderzoek naar 9/11 nu voor een belangrijk deel (nog meer) waarde en geloofwaardigheid verliest. Indien er inderdaad explosieven werden gebruikt om de Twin Towers neer te halen, en door dit artikel lijkt het daar alleen maar meer op, kan niet langer worden volgehouden dat 19 moslimterroristen o.l.v. Osama Bin Laden verantwoordelijk waren voor de aanslagen. Zij hadden immers niet de tijd en gelegenheid om drie wolkenkrabbers vol te hangen met explosieven die ervoor zorgden dat deze via een gecontroleerde demolitie vielen.Bron: wacholland

Voeg toe aan: