Zoeken
 


(Colloïdaal) Zilver en Nivea

Laatste wijziging: zondag 29 maart 2009 om 20:39, 5867 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 29 maart 2009

Voor de oplettende kijker zal het mogelijk opgevallen zijn dat Nivea (for men) sinds kort het product 'Silver Protect Deodorant Spray' op de markt gebracht heeft. Opeens is het de normaalste zaak van de wereld (en wetenschappelijk bewezen) dat zilvermoleculen actief zijn en bacteriën elimineren.

Waarom wordt dit dan niet aan de grote klok gehangen?
Waarom maakt de medische wereld hier niet volop gebruik van als het allemaal wetenschappelijk bewezen is?

Binnenkort zullen we (star-people) hier op terug komen, maar in de tussentijd kan dit al als steuntje in de rug gezien worden voor de 'colloïdal silver'-markt. Voor producten zie bijvoorbeeld: MaxiMinerals

Hier de beschrijving zoals die door Nivea gegeven wordt:
NIVEA FOR MEN Silver Protect Deodorant Spray op basis van zilvertechnologie biedt maximale bescherming tegen lichaamsgeur, 24 uur per dag. Silver Protect is de eerste en enige deodorant op basis van uiterst effectieve en wetenschappelijk bewezen zilvertechnologie. De unieke formule bevat actieve zilvermoleculen die bacteriën elimineren, waardoor lichaamsgeur geen kans krijgt. En ondanks dat de zilvermoleculen de bacteriën hard aanpakken, zijn ze extreem mild voor de gevoelige okselhuid. Irritatie of roodheid? Geen sprake van.

    * Zonder alcohol en kleurstoffen
    * Huidverdraagzaamheid dermatologisch bewezen

Zilvermoleculen zijn erg actief en schakelen bacteriën snel uit. Ze werken in op enzymen en andere eiwitten in bacteriën en veroorzaken zo celvervorming en verlies van levensvatbaarheid. Bovendien werken zilvermoleculen in op de celwand van de bacterie en binden zich aan het DNA en RNA van bacteriën zodat deze zich niet kunnen vermenigvuldigen.

Dit voorkomt op veilige wijze het ontstaan van lichaamsgeur. En hoewel zilvermoleculen hard zijn tegen bacteriën en geur, zijn ze bijzonder mild en vriendelijk voor de gevoelige huid onder de oksel. Irritatie en een rode huid? Beslist niet!Voeg toe aan: