Zoeken
 


Wereld doet het licht uit

Laatste wijziging: zaterdag 28 maart 2009 om 17:01, 1827 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 28 maart 2009

 

Tal van opvallende gebouwen en andere trekpleisters in de hele wereld doen zaterdagavond het licht uit voor Earth Hour, een initiatief voor een beter milieu. Een van de eerste grote steden die aan de beurt waren, was Sydney.

In de Australische stad gingen onder meer in het operagebouw en bij de brug over de haven de lichten uit. Ook in China, Singapore, Thailand is gehoor gegeven aan de oproep mee te doen aan Earth Hour. Het Chinese staatspersbureau Xinhua meldde dat in zeker twintig Chinese steden de niet-noodzakelijke verlichting voor de duur van een uur werd gedoofd.

Het donkere uur trekt in de loop van de dag over de wereld. Het is de bedoeling dat onder meer de Akropolis in Athene, het Vaticaan in Rome, de Eiffeltoren in Parijs, het Empire State Building in New York, de Niagara-watervallen op de grens van Canada en de VS en de casino's van Las Vegas zich in het donker hullen. Earth Hour eindigt in Honolulu, de hoofdstad van Hawaii.

Ook in Nederland gaan zaterdagavond de lichten uit. Belangrijke gebouwen als de Erasmusbrug in Rotterdam en de Westertoren in Amsterdam doven de lichten.

Alleen het stoplicht staat aan in Manilla | EPA/Rolex dela Pena

SydneyBron: depers.nl

Voeg toe aan: