Zoeken
 


Nieuwe diersoorten uit Paoea-Nieuw-Guinea

Laatste wijziging: donderdag 26 maart 2009 om 14:27, 1752 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 26 maart 2009



Springende spinnen, gifgroene kikkers en een gestreepte gekko. Dat is de oogst van een expeditie van wetenschappers naar een afgelegen berggebied in Paoea-Nieuw-Guinea.

In totaal vonden de wetenschappers, verbonden aan milieuorganisatie  Conservation International, in juli en augustus 2008 50 nieuwe diersoorten. De grote, gifgroene kikker wordt gezien als de grootste ontdekking, maar ook een kleine bruine kikker die het geluid van een vogel maakt en een kikker die een luid geronk voortbrengt waren nooit eerder waargenomen. Behalve kikkers vond het team ook een gestreepte gekko die klimt met klauwen en zes springende spinnen.

Volgens Craig Franklin, een zoöloog verbonden aan de Universiteit van Queensland in Australië, is vooral de ontdekking van de kikkers belangrijk. „Kikkers zijn een bio-indicator. Bij milieuvervuiling zien we snel het aantal kikkersoorten teruglopen.” Aldus Franklin tegen het AP.



Bron: llink.nl

Voeg toe aan: