Zoeken
 


Brits ministerie van Defensie onthult geheime ufo-dossiers

Laatste wijziging: zondag 22 maart 2009 om 11:08, 3420 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 22 maart 2009
 

Het Britse ministerie van Defensie heeft vandaag nieuwe documenten uit zijn ufo-dossier openbaar gemaakt. Uit de documenten blijkt onder meer dat Defensie in 1990 andere ministeries heeft geïnformeerd over de waarneming van een ufo in de vorm van een grote diamant.

1.200 waarnemingen
De Britse nationale archieven hebben zeven dossiers die tussen november 1987 en april 1993 door de geheime dienst zijn opgesteld, openbaar gemaakt. In de documenten worden 1.200 waarnemingen van ongeïdentificeerde vliegende objecten beschreven.

Meestal niet gemeld
Fotonegatieven van 4 augustus 1990 tonen een grote ufo in de vorm van een diamant. De ufo zou 10 minuten in de lucht zijn blijven hangen en vervolgens op grote snelheid de hemel in zijn geschoten.

"Dergelijke verhalen worden meestal niet aan de andere ministeries gemeld", zo staat in een officiële memo in een van de dossiers te lezen. "Maar in dit geval heeft het ministerie van Defensie zes foto's ontvangen die door The Daily Record (een Schotse krant) waren geleverd."

Defensie heeft toen de andere ministeries op de hoogte gesteld en opdracht gegeven de media te melden dat "geen conclusie is getrokken over het grote object in de vorm van een diamant".

'Scandinavisch' buitenaards wezen
Een ander dossier bevat de getuigenverklaring van een wandelaarster die beweert een buitenaards wezen te hebben ontmoet.

De vrouw belde op 20 november 1989 naar de luchtmacht om haar ervaring mee te delen: tijdens een wandeling met haar hond langs een sportveld ontmoette ze een man, gekleed in bruine vliegenierskleding, die "met een Scandinavisch accent" sprak en haar meedeelde dat hij een buitenaards wezen was en met vriendschappelijke bedoelingen op Aarde op bezoek was.

De documenten zijn hier toegankelijk voor het publiek. (belga/tw)Bron: hln.be

Voeg toe aan: