Zoeken
 


Vrouw trotseert politie en corruptie

Laatste wijziging: zaterdag 21 maart 2009 om 22:54, 2717 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 21 maart 2009

 

person_leef_gebke-de

De dag nadert dat Gepke de Leef in haar wigwam voor het politiebureau in Hoofddorp al bijna een jaar lang de overheid, in casu, de politie ‘gijzelt’. 

De inmiddels 50 jarige alleenstaande onderneemster bivakkeert nu al bijna een jaar lang in haar tentje, de wigwam genaamd, demonstratief en opvallend voor het politiebureau te Hoofddorp. Met kleine en korte onderbrekingen trotseert zij koude en gevaar maar nog zeker zo strijdbaar als ten tijde van het begin van haar eenmansactie die steeds meer mensen de ogen doen open gaan.
 
Na een leven dat gekenmerkt is door ondernemingslust en arbeidzaamheid werd zij al vaak door corrupte elementen binnen het politiekorps Kennermerland op de meest grove én subtiele wijze dwarsgezeten.

Haar, dit jaar nog uit te brengen biografie, zal eveneens menigeen choqueren en dat niet in het laatst burgemeester en wethouders van haar gemeente Haarlemmermeer. 

Maar het feit dat zij nu nog steeds en dat dus inmiddels al bijna een vol jaar lang als een stil protest bivakkeert voor het politiebureau met een minimum aan voorzieningen is gelegen in het feit dat Gepke de Leef, in collusie met de overheid, haar meest elementaire burgerrechten worden onthouden. Zoals het doen van aangifte, aangifte doen is een, maar de politie is ook verplicht de desbetreffende aangifte door te sturen naar het O.M. en dat weigert dit korps categorisch. 

Het betreft het recht op inzage in een erfenis, testament en andere stukken van haar overleden vader. Niet dat er dramatisch grote bedragen mee gemoeid zijn, die schade die er wel is, is nog te overzien. Maar nu blijken ook nog een notaris en een rechter zich aan te sluiten bij de kliek die bepaalde ’stukken en feiten onder de pet willen houden’ de welke anders in de openbaarheid zouden komen en vele mensen zouden kunnen schaden tot en met de Koninklijke familie aan toe! 

Gepke is een vrouw die eenzaam strijd voor democratische rechten, deze strijd heeft zij al zwaar moeten bevechten, wederrechtelijke vrijheidsberoving, verkrachting in een politiecel, naakt opgesloten worden in isoleercellen (meervoud!) en een constante intimidatie van allerlei autoriteiten ten spijt houdt zij vol. De waarheid MOET boven water komen en gerechtigheid MOET geschieden. B&W, de G.G.D., de Politie, de rechterlijke macht, z.g. psychiaters, allemaal worden ze aangespoord of uit de kast getrokken om haar maar te bewegen te stoppen met haar Aktie. Aanzienlijke afkoopbedragen zijn al aangeboden, maar Gepke doet geen vlieg kwaad, protesteert in stilte en lijdzaamheid maar is onverzettelijk. Een der laatste die haar hoofd nog niet gebogen heeft voor de schijndemocratie die ons land steeds meer in haar greep dreigt te krijgen. 

Dankzij meelevende burgers die haar voorzien van koffie, koeken en dankzij een shoarmazaak die met haar meeleeft, kan zij de strijd blijven doorzetten. Dit tot steeds grotere frustratie van politie en lokale overheid. Want zij overtreedt geen enkele wet met haar actie! Zelfs gezien de bevestiging van haar tent kan men haar niet arresteren vanwege illegaal kamperen!  

De vraag is:
Wie heeft de langste adem? Het door en door corrupte systeem?
Of HET RECHT?
—————————— 
Ingezonden door Silvia VidelerBron: vrijspreker.nl

Voeg toe aan: