Zoeken
 


Wegsmeltende klimaattheorie

Laatste wijziging: woensdag 18 maart 2009 om 23:42, 2913 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 18 maart 2009

 

Vorige week verscheen er weer een ‘alarmerende’ studie naar de zeewaterstijging als gevolg van de, door menselijke activiteit veroorzaakte, opwarming van de aarde.  Het obligate geleuter (’…we kunnen het tij nog keren als politici nu… krachtige besluiten van wereldleiders…enz.’ ) maakte een versleten indruk. Om in het jargon te blijven: voor het CO2 circus is het vijf voor twaalf en als ze nu niets doen, is de ondergang onomkeerbaar. Vorige week maakte een internationale conferentie in het Heartland Institute’s gehakt van manmade global warming.

De conferentie had als titel ‘Global warming: was it ever really a crisis?’ en trok 700 bezoekers. Professor Richard Lindzen, een van ’s werelds belangrijkste klimatologen, maakte duidelijk dat het ‘klimaatalarm’een politieke en geen wetenschappelijke zaak is. Bijzonder verontrustend is dat verschillende wetenschappelijke organisaties overgenomen zijn door CO2 gelovigen die berichten publiceren zonder de leden te raadplegen. Hij noemde de klimaatmodellen ‘onintelligente ontwerpen’ en de opwarming een postmoderne coup d’etat.  Professor Lindzen zei fijntjes dat de natuur de modellen niet volgt en dat er geen opwarming van de aarde in de afgelopen 15 jaar was geweest.

Een van de meest vernietigende presentaties kwam van Gabriel Calzada, een Spaanse econoom. Spanje’s leidende positie in ‘duurzame energie’ middels massaal gesubsidieerde wind- en zonne-energieprojecten - volop geprezen door president Obama - levert wel enorme kosten maar geen opbrengsten op. Het hele duurzame project was nu aan het desintegreren. ‘Zogenaamde groene banen in deze windhandel moeten betaald worden door twee ‘normale’ banen. Dit subsidiewerk verdwijnt ook nu de duurzame luchtbel in elkaar zakt.

Het goede nieuws, volgens Benny Peiser van de John Moores Universiteit uit Liverpool en redacteur van het invloedrijke CCNet wetenschapsnetwerk, was dat de milieubeweging in Europe flink achteruit kachelde en steeds impopulairder werd. De poging om Europa als de Environmental Union te bestempelen, was mislukt.  Iemand uit het publiek vroeg Roger Helmer, Europees parlementslid, waarom de Europese regeringen doorgingen met het promoten van zulk destructief en zinloos beleid. Mr. Helmer antwoordde dat het pure lethargie was en het ijzeren-heinig vasthouden aan een eenmaal ingezette koers zonder plan B.

Vaclav Klaus, president van Tsjechie en de Europese Unie, wees erop dat er binnen het politieke establishment een kadaverdiscipline heerst als tijdens  het communisme. Hij meldde dat er bijzonder weinig tot geen politici zich bewust zijn van - of minimaal geinteresseerd zijn in - de tekortkomingen van de officieel opgedrongen ‘klimaatwetenschap’ of de potentiele gevaren van de klimaatpolitiek.

Indur Goklany, een expert in globalisatie, gebruikt de cijfers van de VN om aan te tonen dat opwarming in het geheel geen bedreiging vormt zoals het publiek wordt voorgespiegeld. De VN heeft dit zelfs erkend. Om deze feiten te herkennen, moet je alleen hun documenten als een advocaat lezen. 

Wat dat betreft komt de kredietcrisis net op tijd om allerlei onzalige en belastinggeld verslindende milieuplannen te voorkomen. Wel jammer dat dit kapitaal nu naar allerlei onzalige en belastinggeld verslindende kredietplannen gaat.

Meer info over deze, door de gehele Nederlandse media totaal genegeerde, conferentie vind u hier.Bron: vrijspreker.nl

Voeg toe aan: