Zoeken
 


Overgave

Laatste wijziging: zondag 15 maart 2009 om 21:52, 3113 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 15 maart 2009

Het moment dat je besluit dat je hulp nodig hebt, is het moment wanneer je de hulp vol zult aanvaarden.

Het  moment dat je inziet dat hoe je het tot nu toe deed, niet werkt.

Het moment dat je besluit dat je oude overtuigingen wilt loslaten en zo ruimte geeft voor andere overtuigingen die wel werken.

Het moment waarop je de energie in je los laat die jij al die tijd vast hield en die jou tot een gevangene heeft gemaakt.

Het moment dat je besluit niet meer in het verleden te leven.

Overgave is biechten , biechten tegen je Zelf , totale eerlijkheid, geen vluchten meer, jezelf bloot geven in al je faccetten.wanneer je jezelf bloot geeft word je  vergeven en kun je jezelf vergeven.Dan pas is er ruimte voor nieuwe momenten,een nieuwe zienswijze, nieuwe gevoelens ,gedachten en emoties.Zonder dit loslaten ga je in circels, je valt constant in de herhaling,ieder moment schept weer een zelfde soort moment, door de energieën die je vasthoud,wordt jij vast gehouden.

Overgave is Loslaten van scheppende energie ,scheppende energie die jij hebt gevormt en gekneed, die zich uit in je gedachten, je emoties en je handelen.Je kiest iets en als het niet werkt, laat je het los.Deze wereld is gebaseerd op oude energie,die we met zijn allen stevig vasthouden,want beter vast houden , denkt het ego,dan overgave .

Het ego wil niet loslaten, want ze houd al eeuwen energie (overtuigingen) vast die zeggen dat je je dan moet schamen en moet boeten.Het zijn de oordelen over ons zelf en de ander.Adam en Eva, wat gebeurde er toen zei van de appel aten ? Zei schaamde zich voor hun naakt zijn.

De boom van inzicht in goed en kwaad. ze aten ervan en merkte dat ze naakt waren. God riep hun en Adam antwoorde , hier achter de struiken zei Adam, want toen ik u hoorde werd ik bang en ik schaamde mij omdat ik naakt ben.God wist direkt wat hij had gedaan, en Adam antwoorde, het is de vrouw die u mij gaf, zij heeft mij van de vruchten laten eten.God richte zich tot Eva,waarom heb je dat gedaan ? Eva antwoorde, de slang heeft mij bedrogen, daarom heb ik ervan gegeten.En zo bedekte ze hun ware naakt zijn,Ze waren nieuwsgierig, stuurde god hun daarom weg ? Of is het omdat ze de schuld bij de ander hadden gelegt , zo hun eigen verantwoordelijkheid afschuivend op een ander,liever dat dan naakt staan en zeggen Heer ik heb ervan gegeten want ik was nieuwsgierig naar dat goed en kwaad,want ik kan niet weten wat ik wil als ik het niet ooit ervaren heb.En zo was er de eerste Keuze waaruit vele keuzes volgden. Het was niet God die de mens weg stuurde en strafte, het was de mens zelf, want die mens schaamde zich voor de keuze die ze hadden gemaakt en daarmee veroordeelde zij zichzelf en elkaar. Met de eerste Keuze maakte zij gelijk hun eerste vergissing.

En zo gaat het de meeste mensen nog steeds,gevangen in keuzes en oordelen.Goed en kwaad zijn 2 woorden,2 waarde oordelen 1 keuze.Beide bomen hebben evenveel appels zijn even mooi, maar de ene laat je constant beoordelen en kiezen, tussen hoger en lager, goed en kwaad, dikker en dunner, lelijk en mooi, licht en donker ect. Terwijl de andere gewoon de boom aanvaard in al haar zijn .Je mag kiezen, Je mag ervaren maar draag de gevolgen van je keuzes.Je wilde ervaren op dat je de kunst van het kiezen zou leren en wanneer je dan gekozen hebt en de gevolgen bevallen je niet, dan heb je ervaren wat je niet wilt kiezen.Dit breid zich uit naar een moment  waarin je ervaart dat wat je ook kiest er komen altijd meer keuzes en geen enkele keuze die je maakt is volmaakt.

Nu zijn we weer op het moment van overgave , een moment waarin jij zelf niet meer wilt kiezen,Je keert terug naar de bron,terug naar de plek waar de keuze is gemaakt en vraagt of die de keuze voor jou wilt maken opdat de keuzes die je maakt er een van bevrijding van kiezen is, terug naar het hof van Eden, terug naar het Heden ! Daar waar geen keuzes bestaan maar alleen maar Zijn.

Geef het nu maar op, of pak je liever naar de drank ? misschien nog een shotje drugs , nu hoef je niet zo veel te kiezen, maar leven doe je ook nog niet. Schaam je niet voor de vergissing, en geef die pijn nu maar terug, verberg je niet achter je masker en geef jezelf het leven terug.Leef niet constant in je verleden,laat de toekomst voor wat het is,Maar laat je verwarmen door het heden, dat hof van eden dat in je Is.

Overgave is jezelf aan  het leven terug geven.

Madonna: Frozen

You only see what your eyes want to see
How can life be what you want it to be
You're frozen
When your heart's not open

You're so consumed with how much you get
You waste your time with hate and regret
You're broken
When your heart's not open

If I could melt your heart
we'd never be apart
give yourself to me
you hold the key

Now there's no point in placing the blame
And you should know I suffer the same
If I lose you
My heart will be broken

Love is a bird, she needs to fly
Let all the hurt inside of you die
You're frozen
When your heart's not openBron: freewebs.com

Voeg toe aan: