Zoeken
 


Merkwaardig gebrom

Laatste wijziging: zaterdag 14 maart 2009 om 20:06, 4018 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 14 maart 2009

 

Een wetenschapper uit Nieuw-Zeeland heeft een merkwaardig gebrom opgenomen. Het is een geluid wat steeds te horen is. De meeste mensen horen het niet door het rumoer van de stad. Het geluid is gehoord in de stad Auckland. Dr Tom Moir, een computerdeskundige van de Massey University's Institute van informatie en wiskunde, hebben een geluid opgenomen bij een huis. Dr. Moir en zijn collega  Dr. Fakhrul Alam hebben het geluid dat niet geïdentificeerde akoestische fenomenen gesynchroniseerd. Een aantal mensen die het geluid eerder ook al hadden gehoord gaven aan dat het zelfs in hun huis duidelijk te horen was. Als dit inderdaad het gezoem is, dan is het akoestisch en niet elektromagnetisch," zegt Dr. Moir.

Volgens Dr. Moir zat de frequentiebij  56Hz, die zeer dicht zit bij de 50Hz die voortkomt uit elektra die geleverd wordt door energiebedrijven. Ook is 56Hz standaard wat een mens kan horen. Alhoewel het wel te laag is voor heel veel mensen. Één van de studenten van Dr. Moir's, Mej. Nair Tsuji, dat het geluid kan horen, heeft als "oren" van Dr. Moir's dienst gedaan. Zij bevestigde ook dat het geluid dat zij in het huis Glenfield hebben gehoord het zelfde  was dat zij in haar huis in Whangaparaoa hoort. Alle 30-extra gevallen die aan Dr. Moir worden gemeld komen in het noorden van Auckland voor. Het is voor Dr Moir heel moeilijk om de bron te achterhalen. Volgens een theorie die door Professor Rod Cross, bij het Universitaire Ministerie van Sydney van Fysica naar voren wordt gebracht, zou het geluid kunnen zijn het zoemen van zandduinen, Professor Cross schreef in een e-mail. Het "het gezoemgeluid zou van Nieuw Zeeland kunnen daarom toe te schrijven aan wind zijn die over heuvels en valleien blaast.

In Nederland zijn ook op verschillende plaatsen gebrom gehoord en men is er nog steeds niet achter waar het vandaan komt. Er wordt trouwens ook geen onderzoek naar gedaan. Wat weer een opening schept voor speculanten die de wildste verhalen ophangen. Zo zou het ruimte afval zijn die langzaam verbrand in de dampkring, de overheid die met een speciale geluidsmachine onze hersenen wil beïnvloeden, het H.A.A.R.P. project, electriciteitsmasten, GSMmasten, windmolens, zware fabrieksmachines en onzichtbare ruimteschepen die overvliegen.



Bron: wereldgeheimen

Voeg toe aan: