Zoeken
 


Congres over christelijke visie op UFO’s

Laatste wijziging: vrijdag 13 maart 2009 om 17:50, 4251 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 13 maart 2009

Een christelijke organisatie die al jaren studie maakt van, zoals ze dat zelf omschrijft, “bijbelse ideeën over UFO’s” organiseert dit jaar een groot congres over de vraag of ‘aliens’ gevallen engelen zijn. Sprekers zijn onder meer voorgangers van evangelische gemeenten.

Bij veel evangelische christenen bestaat er een zekere verlegenheid rond het thema, zegt Guy Malone (foto), stichter van Alien Resistance, een organisatie die hij in het leven riep om samen met andere christenen onderzoek te doen naar de vraag of de Bijbel ook over UFO’s spreekt en hoe christenen daarmee om moeten gaan. Volgens Malone weten de meeste christenen geen raad met de materie en doen ze daarom maar net alsof het niet bestaat. “Er wordt een beetje lacherig over gedaan”.

UFO’s – Unidentified Flying Objects, ongeïdentificeerde vliegende voorwerpen – worden regelmatig gemeld. Niet alleen door mensen “die ze zien vliegen”, maar ook door mensen van wie toch min of meer mag worden verwacht dat ze geen sensatie nastreven en een professionele kijk op zaken hebben, zoals bijvoorbeeld piloten.

Hoe moeten christenen met dergelijke zaken omgaan? Zijn het occulte manifstaties, waar satan achter zit? Zijn het onschuldige hersenspinsels van mensen? Feit is er een groeiende groep christenen is die zich begint te interesseren voor dit soort zaken en die zegt er ook mee in aanraking te zijn geweest.

Tijd voor een congres, meent Malone. Daarin wil hij een overzicht presenteren van christelijke standpunten over de kwestie. Zelf denkt Malone dat ‘aliens’ gevallen engelen zijn, die bij een opstand in de hemel de zijde van satan kozen. Hun ‘verschijningen’ op aarde zouden tot doel hebben aardse bewoners in verwarring te brengen. “De Bijbel bevat relevante informatie over UFO’s en aliens. Maar de meeste christenen hebben daar gen weet van. Er wordt in de kerken nooit over gesproken. Het lijkt wel alsof er een groot taboe op rust”, zegt Malone.

Malone ziet zichzelf als zendeling. Hij is verhuisd naar het plaatsje Roswell, New Mexico, waar in 1947 een buitenaards ruimteschip zou zijn neergestort en volgens sommigen stoffelijke resten van buitenaardse wezens zijn gevonden. De verhalen daarover laten zich lezen als spannende samenzweringstheorieën. Ze hadden wel tot gevolg dat Roswell voor UFO-aanhangers een soort van ‘heilige plaats’ is geworden, waar mensen zich verzamelen en discussiëren over allerlei aspecten rond UFO’s.

Behoort Malone tot één van hen? “Zeker niet”, zegt hij. “Ik ben gen New Age-aanhanger. Dar stikt het hier van. Ik ben in Roswell gaan wonen omdat ik hier juist de mensen kan bereiken die zich met deze dingen bezighouden. Ik wijs de meeste van hun theorieën af. Maar ik geloof wel dat UFO’s bestaan en dat er aliens zijn die de aarde nu en dan bezoeken, Ik denk dat dat gevallen engelen zijn. Maar ik weet ook dat we niet bang voor hen hoeven te zijn. Wij zijn verlost door Jezus Christus. Dat is de boodschap die ik de mensen in Roswell en elders wil brengen.”

Aan het conges, dat op 4 en 5 juli in Amerika wordt gehouden, doen een aantal sprekers mee. Onder hen Lynn Marzullio, auteur van enkele boeken over de ‘nephilim’ die zijn uitgegeven door de christelijke uitgever Zondervan, waaronder de ‘Nephilim Trilogy’.

Michael S. Heiser is professor en doceert Semitische talen een de Madison Universiteit in Wisconsin. Hij werkte mee aan de Logos Bible-vertaling en schreef boeken over de Bijbelse achtergrond van UFO-verschijningen, waarin hij ‘occulte uitingen’ ziet.

William Alnor is publicist. Hij schreef boeken over de wederkomst van Christus, maar ook over de toename van UFO-meldingen in de New Age-tijd. Hij is onderzoeker aan de A&M University in Texas. Daarnaast is hij voorganger van de Calvary Chapel Living Waters, een evangelische gemeente in Allentown, Pennsylvania. Hij was jarenlang directeur van ‘Evangelical Ministries to New Religions’ en werkt mee aan het Christian Research Journal, waarin hij publiceert over sekten.

Chris Ward, auteur van ‘Ministry to the UFO Community: One Pastor’s Story’ is senior pastor van de Logos Christian Fellowship en docent aan de Golden State School of Theology. Hij leidt met enkele anderen een pastorale bediening voor mensen die zeggen met UFO’s in contact te zijn geweest en die daardoor in psychische problemen zijn gekomen.Bron: manna-vandaag

Voeg toe aan: