Zoeken
 


Toekomstverwachting

Laatste wijziging: woensdag 11 maart 2009 om 21:12, 2070 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 11 maart 2009

 

De boog van de toekomst reikt net zover als je hem zelf spant. Anders gezegd: verwacht je een positieve toekomst, dan zal je toekomst positief zijn. Verwacht je doorns, dan zaai je doorns op je pad.

De menselijke geest draagt sinds kort de hoogste Geest  Gods in zich en hierdoor is het scheppingsbereik van de mens onbeperkt. Dit wil zeggen dat hij in principe alles kan scheppen.

Het scheppen van de mens is drieledig. Hij schept:
1. door zijn gedachten;
2. door zijn handelen;
3. door de scheppingskracht bewust te hanteren.

1. Het scheppen via je gedachten
Een mens die voortdurend negatief denkt, roept door het scheppend vermogen van zijn denken negativiteit op zijn weg. De mens die zichzelf als slachtoffer van het leven ziet, maakt van zichzelf een slachtoffer. Hij roept alle mogelijke slachtoffersituaties over zichzelf af. Niets zal hem lukken, altijd zal hij maar weer zielig zijn. Zijn hele bevestiging raakt op het zielig zijn, het slachtoffer zijn, gericht.

Positief denken brengt positiviteit op je weg. Blij en vreugdevol denken maakt je leven blij. Vol vertrouwen zijn maakt het vertrouwen in het leven waar. Zeiden we vroeger ‘Wie met pek omgaat, wordt ermee besmet’, voor onze gedachtewereld geldt ook ‘Soort zoekt soort’. Heb je affiniteit met blijheid, vreugde, liefde, zachtheid, koestering en overvloed, dan zal je leven overvloedig, blij, liefdevol, vol zachtheid en koestering zijn (worden).

Is je leven momenteel vol zorg en pijn? Pak je gedachtepatronen steeds weer aan. Verwacht bij alles het goede, kies voor vreugde en blijheid. Kies voor overvloed. Kies ook voor overvloed aan liefde, zachtheid en koestering. Zo zul je, door het grote scheppende vermogen dat het denken van de mens gekregen heeft, zelf de kentering in je leven teweegbrengen. Natuurlijk geldt ook dat je via je denken – bijvoorbeeld door haat – alles wat positief in je leven is uiteindelijk volledig kapot zult maken.

De boog van de toekomst reikt net zover als de mens hem zelf spant. De mens is werkelijk meester over zijn lot en dat meesterschap begint bij het meesterschap over zijn denken. U denkt zelf, u hoeft dus nooit een ander de schuld te geven van uw negatief denken of van de negatieve verwachtingspatronen die daaronder liggen.

2. Scheppen via handelen
Het is reeds lang bekend dat door negatief handelen via de wetten van oorzaak en gevolg (karma) negativiteit op je weg komt. Positief handelen brengt geluk, negatief handelen brengt lijden en rampspoed op je weg. Deze wetten zijn maar al te bekend en hoeven hier nog nauwelijks betoog.

Wat wel nieuw is, is dat voor het aquariustijdperk de wetten van Liefde en Eenheid gelden en dat daardoor de restschuld van ons negatief handelen, ons negatieve karma, nergens meer kan worden opgeslagen. Het veld van karma wordt door de Schepper langzaam leeggeschept en er kan geen nieuw negatief karma meer in worden opgenomen. Daarom keert het negatieve karma dat nu opgewekt wordt direct terug naar diegene die het veroorzaakt heeft.

Negatief handelen brengt nu als een boemerang ongeluk, pech, klachten en kwalen op onze weg. Er zit immers geen vertragingsmechanisme meer in de werking van karma. De mens kan door de Schepper niet meer worden beschermd; er is geen reservoir meer om karma in op te slaan, om van daaruit gedoseerd teruggespiegeld te worden. Het scheppen via handelen spiegelt zich zonder vertraging terug; de mens schept en krijgt het antwoord direct op zijn bord.

Het omgekeerde geldt natuurlijk ook: begint een mens gevend en opbouwend te leven, dan zullen momentaan ook geluk en positiviteit in zijn leven ontstaan. Het ‘Geeft en u zal gegeven worden’ zal direct zichtbaar worden. Hoe meer u geeft, hoe meer u zult ontvangen. De wetten van overvloed zullen uw schaarste, in wat dan ook, doorbreken.

In het leven moet de mens zichzelf maar al te vaak aan zijn bretels omhoogtrekken. Als hij amper liefde ontvangt, moet hij zelf liefde blijven geven om uiteindelijk liefde te kunnen ontvangen. Die liefde moet hij zichzelf dan wel gunnen en ook toelaten. Hij moet  het zichzelf waard vinden om werkelijk in een positieve stroom van leven terecht te komen. Voor het meesterschap over zijn lot zal een mens dus zijn gedachten moeten leren beheersen, zijn handelen disciplineren, maar bovendien zal hij mogen leren het positieve te ontvangen, om het in zijn leven vorm te geven.

3. Bewust scheppen
Via het hart en de keel kan de mens op drie niveaus scheppen. Via het hartchakra, respectievelijk het keelchakra, kan hij de scheppingskracht op drie niveaus hanteren. Zo kan de mens karma in het leven opheffen, kan hij zijn karma transformeren. Ook kan hij transmuteren c.q. creëren om situaties in zijn leven te herscheppen of nieuwe situaties in het leven te creëren.1) Het is goed te beseffen dat – door bewust te scheppen – wij ons handelen kunnen corrigeren en de negatieve restschuld van karma kunnen transformeren.

Door onze scheppende vermogens zijn we volledig autonoom. Elk negatief gedachtepatroon kunnen we transmuteren. Daarnaast kunnen we nieuwe verwachtingspatronen creëren. Ook kunnen we het karma dat achter onze klachten, kwalen, pech en ongeluk ligt, transformeren. Kortom, we kunnen onze oude restschulden opheffen en door transmutatie en creatie zorgen dat we geen nieuwe ellende naar ons toetrekken. En doen we dat per ongeluk toch wel, dan kunnen we dat ook weer met transformatie te lijf gaan!

In het leven is de mens zelf de creator van zijn leven, is hij de schepper van zijn lot. Diep in zichzelf is hij zelfs de Schepper gelijk! En hoe meer wij negatieve patronen kunnen doorbreken, hoe meer wij op de Schepper beginnen te lijken, des te paradijselijker zal ons leven en onze toekomstverwachting worden.

Zijn, de Schepper gelijk
Hoe meer innerlijke rust in ons is, hoe positiever wij denken of handelen, des te meer zullen wij de staat van Zijn benaderen. Werkelijk Zijn is onze opperste staat van geluk, maar ook van gezondheid, heelheid en vervulling. In de staat van Zijn ligt onze positieve toekomstverwachting. Werkelijk geluk wordt geboren uit een permanente doorstroming van Zijn in ons leven. Want geluk is de doorwerking van de Geest Gods in ons leven, in de materie.2)

Door onze gedachten te controleren, zal er meer rust in onze geest komen. Door ons handelen te disciplineren, zal er rust in ons leven komen. Door onze scheppende vermogens te hanteren, zal er rust in ons indalen, zullen we werkelijk leren Zijn. Door te Zijn zal een volledig positieve toekomstverwachting in de stof uitkristalliseren.

Aanbevolen literatuur
1)  Openbaren op drie niveaus (themadag T 35, draft D 33)
   Scheppen vanuit het hoogste Licht (lezing L 87, draft D 36)
   Hercreatie binnen het Plan van de Schepping (lezing L 87, draft D 35)
2) Geluk in voor- en tegenspoed (themadag T 56)



Bron: soniabos.com

Voeg toe aan: