Zoeken
 


Vampiervrouw uit 15de eeuw ontdekt

Laatste wijziging: zondag 8 maart 2009 om 20:10, 3673 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 8 maart 2009

In Venetie is wellicht een vampiervrouw uit de 15de ontdekt. Dat gebeurde bij archeologische opgravingen in de baai.

De schedel van de vrouw lijkt met een soort stenen paal langs de mond doorboord te zijn, een Middeleeuwse manier om een (veronderstelde) vampier definitief het zwijgen op te leggen.

Pestlijders
Nabij de plaats van de vondst werd in 1468 een lazaret voor pestlijders ingericht. "Hoe meer de pest om zich heen greep, hoe meer men destijds geloofde dat de ziekte door vampiervrouwen werd overgedragen", verklaarde een specialist van de American Academy of Forensic Sciences.

Bloed
Vampieren en pestlijders werden met elkaar in verband gebracht omdat bij slachtoffers van de pest na hun dood een straaltje bloed uit de mond liep.

Bovendien wou de legende dat de "ondoden" zich in hun graven tegoed deden aan het bloed van dode pestlijders en met hun beten telkens nieuwe mensen besmetten. Om dit te verhinderen, werd bij van vampirisme verdachte mensen letterlijk een paal door de strot geduwd. (belga/edp)



Bron: hln.be

Voeg toe aan: