Zoeken
 


opwarming aarde niet veroorzaakt door menselijke activiteit?

Laatste wijziging: maandag 2 maart 2009 om 19:57, 2212 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 2 maart 2009

De Japan Society of Energy and Resources (JSER), een adviesorgaan vergelijkbaar met het aan de VN gerelateerde IPCC klimaatpanel, heeft vorige maand een rapport uitgebracht waarin geconcludeerd wordt dat de opwarming van de aarde sinds 2001 gestopt is, ondanks een stijgend CO2 gehalte.

In vorige decennia was er wel sprake van een stijging van de temperatuur, maar dat heeft , volgens de Japanse klimaatwetenschappers, geen enkele relatie met menselijke activiteit. De aarde is de laatste tijd herstellende van de zogenaamde “Little Ice Age” die als gevolg van natuurlijke cycli plaatsvond tussen ruwweg de jaren 1400 en 1800.

De hypothese dat dit soort cycli met broeikasgassen te maken zouden hebben is totaal onbewezen en onjuist. In werkeljkheid is het de invloed van de zon die een doorslaggevende rol speelt voor het klimaat op onze planeet.

Gezien de geruststellende conclusie van de Japanners is begrijpelijk dat de reguliere media dit nieuws links hebben laten liggen.

Bron: www.theregister.co.uk



Bron: tegenbericht

Voeg toe aan: