Zoeken
 


Voetafdruk van 1,5 miljoen jaar oud gevonden

Laatste wijziging: vrijdag 27 februari 2009 om 12:11, 4035 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 27 februari 2009

Wetenschappers hebben in het noorden van Kenia 1,5 miljoen jaar oude voetafdrukken gevonden van een voorouder van de mens.

Eén van de 1,5 miljoen jaar oude voetafdrukken die ontdekt zijn in Kenia.    Foto AFP
Eén van de 1,5 miljoen jaar oude voetafdrukken die ontdekt zijn in Kenia.
Foto AFP

De afdrukken geven aanwijzingen dat de Homo erectus soortgelijke voeten had als de huidige mensen en dat hij op eenzelfde manier liep, meldden de onderzoekers gisteren.

Mensachtigen hebben de afdrukken achtergelaten in een modderige rivierbedding. Uit hun vorm blijkt dat de grote teen van de Homo Erectus parallel liep aan de kleinere tenen, net als bij de moderne mens en in tegenstelling tot apen.

De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke blad Science. De afdrukken gelden als een van de belangrijkste vondsten van de afgelopen jaren die iets zeggen over de evolutie van het menselijke lopen.

,,Het was best griezelig om iets op te graven dat er precies zo uitziet als iets dat je twintig minuten eerder zelf had kunnen maken'', zei archeoloog David Braun.Bron: nrc

Voeg toe aan: