Zoeken
 


Paul waarschuwt voor Amerikaanse “empire” droom

Laatste wijziging: donderdag 26 februari 2009 om 16:36, 3828 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 26 februari 2009

Het Amerikaanse congreslid Ron Paul zegt dat de Amerikaanse militaire interventies over de hele wereld laten zien dat de Amerikaanse politici een “wereldrijk” najagen.

Amerikaanse staatslieden van beide zijden van het middenpad “zijn allemaal interventionisten, zij allen geloven in het wereldrijk”, zei het openhartige Republikeins congreslid in een interview met Russia Today.

Paul maakte de opmerkingen bij de vragen over president Barack Obama’s besluit om 17.000 Amerikaanse troepen te bestemmen voor Afghanistan troepencontingenten. Het Texaanse congreslid noemde het besluit van Obama een “schande”, zeggend dat de VS “het meest heeft geleden want we betalen voor onze buitenlandse interventie overzee”.

“Maar het buitenlands beleid veranderd niet, het verandert niet met Democraten of Republikeinen”, zei Paul.

Afghanistan is het toneel van dagelijkse geweld sinds de invasie in 2001 van de door de VS geleide troepenmacht die streven naar het gevangennemen van al-Qaeda leider Osama bin Laden en het terrorisme te verslaan door het verwijderen van het Taliban regime.

President Obama heeft gezworen om de richting van de “oorlog tegen terreur” te veranderen door een verlaging van de Amerikaanse militaire aanwezigheid in Irak en te richten op Afghanistan en Pakistan.

De president zegt dat de stijging in Afghanistan “noodzakelijk is om de verslechterende situatie in Afghanistan te stabiliseren, dat niet de strategische aandacht heeft ontvangen, richting en middelen dat het dringend nodig heeft”.

Volgens ambtenaren van het Witte Huis zal verdere beslissingen over het verzenden van meer troepen naar Afghanistan komen nadat de regering een bredere herziening van haar beleid in het door oorlog verscheurde land voltooit heeft.Bron: ditkannietwaarzijn

Voeg toe aan: