Zoeken
 


Vergeet Mars; buitenaardse wezens op aarde

Laatste wijziging: woensdag 18 februari 2009 om 00:12, 2610 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 18 februari 2009

Buitenaards leven bevindt zich overal om ons heen, zelfs in ons eigen lichaam, beweert de Amerikaanse kosmoloog Paul Davies. Volgens de wetenschapper van Arizona State University delen wij onze planeet met een nog onbekende levensvorm.

Aliens minder ver weg dan gedacht Aliens minder ver weg dan gedacht

De theorie van Paul Davies suggereert dat al het leven op aarde dezelfde voorouders heeft, maar dat het goed mogelijk is dat dit leven verschillende keren begonnen is. Dit zou betekenen dat de mens in het gezelschap verkeert van andere, nog onbekende, levensvormen.

De afgevaardigden van deze zogenaamde ‘tweede evolutie’ zijn tot nu toe onzichtbaar voor de mens.

Schaduw
De ‘buitenaardse’ levensvorm wordt door Davies ‘shadow life’ genoemd.  Davies wil dat wetenschappers een onderzoek starten naar deze ‘schaduw-biosfeer’. Het onderzoek zal de naam Mission to earth dragen. ‘We hoeven niet meer naar andere planeten om vreemde levensvormen te vinden’, aldus Davies.

Biochemie
Davies denkt dat deze ongekende levensvormen voor ons onopgemerkt blijven, omdat onze technieken vooral op onze eigen levensvorm gericht zijn. De biochemie van de wezens uit de tweede evolutie is verschillend van die van de mens. ‘Er moet niet alleen gezocht worden in giftige meren en gevaarlijke oceanen, maar ook in het menselijk lichaam’, voorspelt Davies.

De wetenschapper vraagt zich af waarom dit onderzoek niet eerder is verricht. Volgens hem is de kans op het vinden van voorgenoemde biosfeer heel aannemelijk. De kosten zullen beduidend minder zijn dan wanneer buitenaards leven op andere planeten onderzocht word.Bron: elsevier

Voeg toe aan: