Zoeken
 


De Filosofie van de Vrijheid (filmpje)

Laatste wijziging: maandag 16 februari 2009 om 21:29, 4423 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 16 februari 2009

De Filosofie van de Vrijheid is gebaseerd op het principe van zelfbeschikking. Jij beschikt over jou leven. Dit ontkennen is beweren dat iemand anders een groter recht op jou leven heeft dan jijzelf. Geen ander individu of groep van individuen, beschikt over jouw leven. En jij hebt geen recht op de levens van anderen.

Je bestaat in de tijd: Toekomst. Heden. Verleden. Dit manifesteert zich in: Leven. Vrijheid. Het product van jouw leven en Vrijheid. Het verliezen van je leven is het verliezen van jouw Toekomst. Het verliezen van je Vrijheid is het verliezen van jou Heden. En het verliezen van het product van jouw Leven en Vrijheid is het verliezen van dat deel van het Verleden dat het produceerde.

Een product van je Leven en van je Vrijheid is je Eigendom. Jij bent de eigennaam van de vruchten van je arbeid: het product van je Tijd, Energie en Talenten. Eigendom is dat deel van De Natuur wat u omzet in waardevol gebruik. Eigendom is het eigendom van anderen dat aan jouw gegeven wordt door vrijwillige uitwisseling en onderlinge overeenstemming. Twee mensen die iets vrijwillige overeenkomsten, zijn beiden beter af anders zouden ze het niet doen. Zij alleen hebben het recht deze beslissing voor zichzelf te maken.

Soms gebruiken mensen Geweld of Fraude om te nemen van anderen zonder hun vrijwillige toestemming.
Het initiëren van Geweld of Fraude:
Het nemen van Leven is Moord.
Het nemen van Vrijheid is Slavernij.
En het nemen van Eigendom is Diefstal.
Het maakt niet uit of deze acties worden uitgevoerd door iemand alleen, door velen tegen weinigen of door politici in hun mooie pakken. Jij hebt het recht om je Leven, Vrijheid en rechtmatig verkregen Eigendom te verdedigen tegen de agressie van anderen. En jij mag anderen vragen je te helpen verdedigen. Maar je hebt het recht niet om geweld tegen het Leven, de Vrijheid en eigendommen van anderen te initiëren. En je hebt dus ook het recht niet om een ander als middel te gebruiken om tegen anderen geweld te initiëren.

Jij hebt het recht leiders voor jezelf te zoeken. Maar je hebt het recht niet om anderen regels op te leggen. Hoe politici ook verkozen zijn. Zij zijn ook slechts mensen en zij hebben dan ook geen hogere rechten dan die van andere menselijke wezens. Ondanks de creatieve benamingen voor hun gedrag of het aantal mensen dat hun ondersteunen, Politici hebben geen recht om te moorden, tot slavernij te dwingen of te stelen. Jij kunt ze geen rechten geven die jijzelf niet hebt.

Aangezien jij je eigen leven hebt ben jij verantwoordelijk voor je leven. Je huurt je leven niet van anderen die jou gehoorzaamheid verlangen. Noch ben jij een slaaf van anderen die jou zelfopoffering verlangen. Je kiest je eigen doelen, gebaseerd op je eigen waarden. Succes en mislukking zijn beide noodzakelijke ingrediënten om te leren en te groeien. Je acties op verzoek van anderen of hun acties op jou verzoek zijn alleen deugdzaam wanneer zij afgeleid zijn van vrijwillige, wederzijdse overeenstemming. Want deugdzaamheid kan alleen bestaan bij de gratie van vrije keuze.

Dit is de basis van een werkelijk vrije maatschappij. Het is niet alleen de meest praktische en humane basis van voor menselijke acties, het is ook de meest ethische. Conflicten in de wereld die voortkomen uit het initiëren van geweld door de overheid, hebben een oplossing. De oplossing voor de mensheid is om te stoppen overheidsfunctionarissen te vragen geweld te initiëren in uw voordeel. Slechtheid komt niet alleen voort uit slechte mensen, maar ook uit goede mensen die het initiëren van geweld tolereren als het voor hun voordelig is. Op deze manier hebben goede mensen de macht gegeven aan slechte mensen door de hele geschiedenis.

Vertrouwen hebben in een vrije maatschappij is de nadruk leggen op het ontdekken van waarden in de Vrije Markt. Het richten op een afgedwongen visie of doel of het gebruiken van overheidsdwang om een visie af te dwingen op anderen is intellectuele luiheid en resulteert inherent in niet bedoelde consequenties. Het bereiken van een vrije maatschappij vereist moed om te denken en te communiceren.

Helemaal wanneer het makkelijker is om niet te doen…

Ken Schoolland.

Zie hieronder de animatiefilmBron: jelmerdejong.nl

Voeg toe aan: