Zoeken
 


Griekenland in de ban van UFO's na getuigenissen piloten

Laatste wijziging: dinsdag 10 februari 2009 om 23:50, 5467 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 10 februari 2009

Griekenland kampt met UFO-koorts nadat drie vliegtuigpiloten allen claimen op hetzelfde ogenblik een onbekend vliegend voorwerp gezien te hebben. Het officiële rapport, 'Lightning 2', werd geheim gehouden, maar is nu uitgelekt in de Griekse media.

Een piloot van Olympic Airways, op weg van Athene naar Londen, spotte in november 2007 "een object met een ongewone vorm, dat zich naar het westen van Athene begaf." Het voorwerp zou helderder dan een ster geweest zijn en zou een veranderlijke vorm gehad hebben.

Twee andere Olympic Airways-piloten, respectievelijk op weg naar Kos en Rhodos, maakte van hetzelfde fenomeen gewag. De controletoren op de luchthaven van Athene spotte het object eveneens.

Luchtmacht

Daarop werd de Griekse luchtmacht ingeschakeld. Het rapport onthult dat op 11 november 2007 omstreeks half vier 's nachts twee F-16's werden ingezet om de UFO te onderscheppen. Dat lukte niet; het object schoot "aan een waanzinnige snelheid weg".

Gesprekken tussen de piloten en de vluchtleiding betreffende de UFO werden opgenomen maar vervolgens door de Griekse autoriteiten verborgen gehouden. Zij zijn van mening dat de piloten enkel de planeet Venus waarnamen.Bron: gva.be

Voeg toe aan: