Zoeken
 


Stop the violence, KRS over amerika nu

Laatste wijziging: maandag 9 februari 2009 om 22:18, 3307 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 9 februari 2009

 

De Nieuwe Wereld Orde (NWO) heeft slechts een zwart gezicht opgeplakt, zegt hij. Amerikanen, jullie zitten in het proces van globalisering. Je zit in het proces van de Nieuwe Wereld Orde. Omdat het een zwart gezicht heeft, betekent dat nog niets. Echte politiek gaat over de mensen! Bestudeer de onafhankelijkheidsverklaring! Dat is poëzie!

Door Godelieve Vaesen.


 

De legendarisch controversionele rapper KRS-One (Lawrence Parker) over de Nieuwe Wereld Orde en 'zijn nieuwe president' Barack Obama. Maar ook over een keuze voor vrede, geweldloosheid, bewustzijn en gerechtigheid - of de zelf gekozen gevangenis waarin je wil leven omdat het gemakkelijker is.

KRS-One vertelt over Obama die verkozen werd. Hij vraagt zich af of de mensen hem over vier jaar nog aardig zullen vinden, of ze hem over 8 jaar nog een hit gaan vinden... Wat als hij zegt dat er in Iran verder gedood moet worden, tot zo'n miljoen mensen; of ze het dan nog eens zullen zijn met die man? Wordt wakker! Dat is de reden waarom de radio KRS-One niet verkiest achter de microfoon... want hij staat achter mensen zoals Alex Jones. Dat is de waarheid waar hij achter staat. Hij stond nooit achter een regering. Hij doet en spreekt voor zichzelf; leert zichzelf en reikt naar zichzelf.

De Nieuwe Wereld Orde (NWO) heeft slechts een zwart gezicht opgeplakt, zegt hij. Amerikanen, jullie zitten in het proces van globalisering. Je zit in het proces van de Nieuwe Wereld Orde. Omdat het een zwart gezicht heeft, betekent dat nog niets. Echte politiek gaat over de mensen! Bestudeer de onafhankelijkheidsverklaring! Dat is poëzie! Hou van de Grondwet van de Verenigde Staten. Ik zeg het in mijn eigen woorden; het zijn de enige woorden die ik heb.


Wat er de voorbije dagen gebeurde is een mooi voorbeeld. Wat belangrijk is, is dat we niet opgaan in de emotionele politiek. Als een zwarte man in Amerika kan ik de emotie voelen van een "eerste zwarte familie" (presidentsfamilie) te hebben in Amerika. Wanneer we zeggen van Barack Obama dat hij een zwarte man is: hem zwart noemen is oneerbiedig voor zijn moeder. Hij komt uit een bi-raciale familie en dat moet gerespecteerd worden. Ik ben verheugd dat een raciale barrière in het Witte Huis gebroken werd.

Maar laat het ons nu over de waarheid hebben. Wanneer we de emoties achter ons laten, waarop moeten we dan voorbereid zijn; wat gaat er komen? Een Afrikaans-Amerikaanse president hebben betekent niet dat hij de Bush-agenda niet gaat verder zetten. Een politieker blijft een politieker. Wanneer ik iets kan zeggen tegen de mensen in Amerika is het wel dat Amerika zijn eigen regels gebroken heeft; zijn eigen wetten. Het wordt tijd dat de mensen in Amerika zich aan de wetten gaan houden, tenminste toch aan de grondwet. Dan zouden we niet zo hard getroffen worden door de globaliseringagenda.

Wanneer je écht wil zien waarover een zwarte overheid gaat, kijk dan naar de burgemeesters van grootsteden. Wanneer de steden macht hadden kwamen er geen zwarten aan te pas. Pas wanneer ze hun macht verloren, stelden ze zwarte burgemeesters aan. Wanneer de staten macht hadden, konden we geen gouverneurs zijn, maar wanneer de staten hun macht verloren, kregen we Afrikaans-Amerikaanse senatoren en gouverneurs. Nu het land zijn macht verloren heeft, de dollar macht verloren heeft, is de wereld globaal. Nu kun je een zwarte president aanstellen omdat het niet meer van belang is. Het is globaal nu.

Blijf bij je doelstelling. Iemand die staat voor de waarheid kunnen ze niks maken. Denk je echt dat ze ons niet horen nu? Dat de FBI niet meeluistert?

Ze plakten een zwart gezicht op de NWO en nu zijn we allemaal gelukkig... Ik ben geen kiezer. Dit jaar ben ik gaan kiezen; waarom? Omdat ik in staat wil zijn kritiek te geven. Wanneer ze het (de verkiezingen) vooraf controleerden, waarom denk je dat ze dat dan nu niet zouden doen?.. De staat stond op de rand van een revolutie! Nu staat er een zwarte man op: nu leunen we achterover.

Wanneer 'mijn president' mistoestanden oplost, misschien gaan dan mijn ogen open, maar ik ben niet hoopvol. De natuur heeft een manier om zichzelf te perfectioneren. Ditmaal, wanneer ze de president proberen te vermoorden, ik denk niet dat het zal lukken; mogelijk kan het gebeuren, maar die het gedaan zullen hebben, zullen ontmaskerd worden. Het zit zo, wanneer Barack correct is tegen de mensen, zal er oppositie zijn. En als er oppositie is, zijn wij, de mensen het die zullen moeten gaan vechten, niet hij! Het gaat er maar om: aan welke kant sta je?

Ik sta niet aan de emotionele kant. Ik sta niet aan die zwarte kant - witte kant. Er zijn elke dag zwarte politiemensen die op mij schieten; er zijn zwarte senatoren die mij willen opsluiten; ik weet niet wat dat is. Maar ik weet wat de waarheid is. De waarheid komt uit iedereens' mond; de waarheid heeft geen kleur. De waarheid is dat mensen lijden. De waarheid is dat ze het hier in China willen veranderen. De waarheid is dat we in zo zware schulden zitten dat de enige weg eruit revolutie of oorlog is. Dus de vraag is: aan welke kant sta je?

Iedereen wijst nu naar Barack: je moet de economie terug opkrikken, terwijl juist de president weinig of niets te maken heeft met de economie. Het zijn de voorzitters van de FED die op zijn minst het beleid uitzetten. De president duidt de voorzitter van de FED aan maar daarna ... dat is een private onderneming, de FED-bank. Zij zetten de agenda uit! Als hun plannen falen, zullen ze Barack daarvan beschuldigen.


 

Presidenten zijn als de directeurs van 'BurgerKing' (hamburgertenten). Wanneer je frieten koud zijn of je hamburger voldoet niet, kun je klagen bij de uitbater en de kassier; je kunt eisen iemand te zien die daarboven staat en die vraagt je wat die voor je kan doen. Maar je zult nooit de eigenaar van 'BurgerKing' ontmoeten! Toch zou je die moeten zien om te kunnen zeggen dat de kern van de zaak verkeerd zit: "Wat je uitzendt naar al die kleinere ondernemingen is fout". Je moet bij de top zijn! Of helemaal op de bodem... (lacht)

Je moet gaan naar wie de echte architect van de regering is. En dat is niet een president maar het is het globale schema. Om de 99% te laten werken voor die 1 % - en die 99%, die volgelingen, verleiden ze met alles wat ze willen. Een rapper zei het al in een song: je kunt alles hebben wat je wil! Amerikanen houden daarvan. Je kunt alles hebben wat je wilt. Dat is de truc. Leer om simpel te leven. Leer te zeggen: ik ben ok, je mag het houden. Ze haten het wanneer je tevreden bent! Ga met de God en ga met de wet maar geef dat nooit op!

Laat je niet verleiden en laat de emoties uit de politiek. Weet je wanneer je emotioneel moet worden? Wanneer onrecht geschied! Dan moet je emotie omhoog schieten. Ik voel de pijn van lijdende mensen. Het zit gewoon in me. Ik wil niet zijn zoals Duitsers in nazi-Duitsland. Het is niet omdat jij een comfortabel huis hebt en een Mercedes en goed eet elke dag. Het maakt niet uit. Alles gaat gewoon door. Al toen ik klein was, kon ik het niet aanzien.

Mijn moeder vertelde me van de slavernij. En lang dacht ik dat ik een slavenverleden had. Ik dacht dat ik van slaven kwam tot ik me realiseerde dat heel Amerika een immigrantenland is. We worden voortdurend vernieuwd met nieuwe mensen, voortdurend. De enige manier waarop slavernij in dit land zo lang kon bestaan, meer dan 300 jaar, is omdat mensen eraan meededen.

De wet kan niet werken zonder dat de mensen met het goede of slechte meedoen. Wanneer mensen zich verzetten tegen slechte wetten, gaan die wetten weg. Vrijheid is niet gegarandeerd, het is genomen. Vrijheid kan je niet gegeven worden; het zit vanbinnen. Zelfs wanneer iemand je geboeid heeft, in je hart en geest, als je weet dat je vrij bent, dan kijk je uit naar een weg uit de onvrijheid. Je kunt me noemen wat je wilt, ik weet dat ik vrij ben. Je kunt me geen vrijheid geven - de overheid kan je onafhankelijkheid geven.

Onafhankelijkheid gaat over een vrije samenleving. We moeten terug vrije mensen worden. Geen bevrijde mensen. Het betekent niet omdat we een geëmancipeerd volk zijn dat we vrij zijn. Wat je vrij maakt is je verdrag met jezelf dat je vrij bent. Als iemand anders je vrijheid geeft, kan die het ook terug afnemen. Wanneer velen in Amerika zich niet vrij voelden waren bepaalde mensen dat wel... Het punt is dus: ben je vrij of ben je bevrijd?...

Macht zoekt naar zwakte. Als je naar voren treedt en je zegt: ik ken de wet, ik ken gerechtigheid, ik weet dat de natuur recht is - indien je onnatuurlijk bent, weg van de natuur, jezelf uit evenwicht gebracht hebt - de echte oorlog is niet die tussen jou en mij. Het is uithouding. Ik ga u aanvaarden! De valse mensen hebben zichzelf met een kunstgreep verheven. Verzet je, erken die autoriteit niet. Wanneer je de autoriteit erkend, hebben ze je... Ze hebben het al eeuwen met ons gedaan...

Zeg alles wat je wilt over zwarte mensen die oververtegenwoordigd zijn in gevangenissen. Daar sta ik volledig achter. De waarheid is dat mijn eigen mensen verloren zijn. Ik zei het die andere dag nog. Dr. Marten Luther Kings boulevard in Haarlem, elke stad heeft een Marten Luther Kings boulevard, als je door die straten gaat, wat doen zwarte mensen daar? We dealen drugs en zelfmoorden zichzelf legaal op dé Marten Luther Kings boulevards!KRS-One hekelt hoe de Amerikaanse overheid drugs in de zwarte bevolkingsgroep als amusement verkoopt via films. Hoe Afrikanen naar Amerika kwamen om vrijheid te vinden en ze niet vrij konden zijn omdat hun eigen bevolking hen bedroog en hoe witte Amerikaanse families, die hun leven riskeerden, vele van die zwarten geholpen hebben. Zo dient men de geschiedenis van Amerika terug te laten horen.

De échte boodschap? Stop het geweld! Ze willen dat we geweld gebruiken, dat we razend zijn, woedend. Vrede is een revolutionaire strategie! Behoud je vrede. Dit is het centrum van uithoudingsvermogen en dat is wat oorlogen wint! Niet hoeveel mensen je doodde, maar hoelang hou je stand? Stop het geweld in alle mogelijk lagen: van bevolking over huisgezin, in jezelf - door jezelf te haten bvb - tot bij de politie. Stop het geweld.

Geweld in de samenleving wordt niet veroorzaakt door de bevolking maar door de verkozen leiders - en de politie is de nr. 1 oorzaak van geweld in de samenleving. De politie dient enkel de veiligheid te garanderen in de samenleving, maar dat doen ze niet. Wat gebeurt er wanneer je belastingen betaalt voor vrede in de samenleving, maar er geen vrede is? De politie moet een voorbeeld zijn voor wat een burger is. Maar als kinderen de politie niet als een voorbeeld zien, hoe kunnen ze dan respect hebben voor de wet?..


KRS-One: Wake-Up!!!

(noot van de redactie) KRS-ONE richte zelf eind jaren tachtig 'the stop the violence' movement op en bracht met o.a. doug e fresh, kool moe dee het nummer self destruction uit. Daarna heeft hij nog verschillende albums uitgebracht die de moeite zijn om te beluisteren waaronder het album- edutainment. Dit woord is gevormd uit educatie en entertainment.Bron: aquariusage

Voeg toe aan: