Nederlandse Willie Wortel oppert idee voor zonnepiramide van dertig tot veertig meter hoog

Laatste wijziging: maandag 27 oktober om 09:01, 2657 keer bekeken
 
Groningen, maandag 27 oktober 2014

Drenthenaar Jelle Vierstra lanceert in de Telegraaf een plan om een zonnepiramide te bouwen. Het basisbeginsel? Zo veel mogelijk zonnepanelen op een zo klein mogelijk stuk grond te plaatsen.

Vierstra denkt aan een piramide van dertig tot veertig meter hoog. De krant spreekt onder meer met directeur Paul Oortwijn van de branchevereniging van ingenieurs, NLingenieus, over het idee. 'Een mooie piramide ontwerpen, dat zou zeker een goede oplossing kunnen zijn', aldus oortwijn. Nieuw is het plan van Vierstra niet, onder meer in Madrid (zie foto) staat er al een solar piramide voor elektrische auto's.

Vierstra heeft met zijn bedrijf Aquaseria al patent aangevraagd voor zijn plan. 'Er staan allerlei investeerders klaar, maar ik heb een extra zetje nodig. Daarom ben ik in gesprek met provincies en allerlei energieclubs. Het liefst zou ik een onafhankelijke werkgroep samenstellen met mensen van de overheid, uit het bedrijfsleven, uit milieuclubs en ingenieurs. Die kunnen dan samen beoordelen of mijn plan haalbaar is en genoeg oplevert', aldus Vierstra.



Bron: solarmagazine.nl