Zeolite – voor een krachtige detox

Laatste wijziging: maandag 20 oktober om 09:09, 3250 keer bekeken
 
Groningen, maandag 20 oktober 2014

Zeolite wordt al eeuwenlang gebruikt door verschillende natuurvolkeren, maar wordt pas de laatste 60 jaar gebruikt in de westerse wereld, waarvan de laatste jaren met name ook in de voedingssupplementen en superfood wereld.

Wat is Zeolite en waar komt het vandaan?

Zeolite, of Zeoliet(en) zijn micro poreuze aluminosilicaat mineralen die vaak gebruikt worden als commerciële adsorbentia. Adsorptie is de hechting van atomen, ionen, biomoleculen of moleculen van een gas, vloeistof of opgeloste stoffen aan een oppervlak. Zeoliet is de naam voor de substantie die ontstaat op het moment dat vulkanische lava in aanraking komt met gealkaliseerd water. De term werd oorspronkelijk bedacht door de Zweedse mineraloog Axel Fredrik Cronstedt, die het woord heeft afgeleid van het Griekse woord ‘zeo’, wat ‘aan de kook’ betekent en ‘litho’s’, wat ‘steen’ betekent.

zeolite

Door het proces van vulkanische lava die in aanraking komt met zoet of zout water, ontstaat door een bepaald chemisch proces een zeer complexe kristalvorm die we dus ook wel ‘zeoliet’ of ‘zeolieten’ noemen. Deze substantie is een vorm van klei die zeer bijzondere eigenschappen bezit voor het menselijke lichaam en hierdoor uitstekend geschikt is als voedingssupplement. Dieren voelen de natuurlijke helende krachten van deze klei van natura al aan en rollen en wentelen zich onmiddellijk in deze klei rond op het moment dat ze een vergiftiging hebben opgelopen. Dit omdat door het rollen en rondwentelen in deze klei deze vergiftiging wordt geneutraliseerd .

Zeolites bezitten namelijk sterk ontgiftende kwaliteiten voor zowel mens als dier. Met name tijdens het Tsjernobyl ongeluk in de voormalige Sovjet Republiek is dit middel uitvoerig getest met indrukwekkende resultaten. Allereerst is het ingezet als middel tegen de radioactieve verontreiniging in de natuur. De zeolite klei werd met grote vrachtwagens en helikopters over het besmette gebied heen gespoten om op die manier te zorgen dat de radioactieve straling z.s.m. geneutraliseerd werd, om zo de schade voor de natuur zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast werden de plaatselijke bewoners met grote hoeveelheden van deze klei gevoed en ook daarnaast met andere middelen als spirulina en chlorella in de hoop zo de straling en de bijbehorende destructieve gevolgen zo snel en veel mogelijk af te remmen en in te perken.

Ook worden zeolieten gebruikt bij de opslag van radioactief afval, met name om de vaten en kisten waar dit zich in bevind af te sluiten en zo te voorkomen dat er straling naar buiten vrij komt. Ook wordt zeoliet veel gebruikt in waterzuiveringsinstallaties en in wasmiddelen gebruikt. Zeolieten worden daarnaast op grote schaal gebruikt in de industrie voor waterzuivering, als katalysatoren, voor de bereiding van geavanceerde materialen en in nucleaire opwerkingsprocessen. Zeolieten worden echter het meeste gebruikt bij de productie van wasmiddelen en worden ook gebruikt in de geneeskunde en in de landbouw. Ook worden zeolieten gebruikt in bepaalde soorten kattengrind, aquariumfilters en worden synthetische versies van zeolieten veel gebruikt in de petrochemische industrie.

Wat doet Zeolite?

Zeoliet bezit, net als alle andere soorten klei, een zeer sterke negatieve lading, waardoor het in staat is om bijna alle gifstoffen in het lichaam te neutraliseren, omdat bijna alle gifstoffen een positieve energetische lading bezitten en deze dus door de negatieve lading van zeoliet wordt geneutraliseerd. Voor de scheikunde liefhebbers onder ons is het misschien interessant om te weten dat dit komt door het feit dat dat ze een poreuze structuur hebben die een grote verscheidenheid van kationen hebben, zoals Na+, K+, Ca2+, Mg2+ en anderen. Deze positieve ionen zijn nogal losjes verbonden en kunnen gemakkelijk worden verwisseld met anderen in een contact oplossing. De ladingen van beide substanties (zeoliet heffen elkaar dus op, waardoor ook meteen het toxische effect van giftige stoffen geneutraliseerd is. Daardoor kunnen zware metalen en andere gifstoffen in vergelijking met andere middelen vrij eenvoudig uit het menselijke lichaam verwijderd worden met het consumeren van deze specifieke kleisoort. We spreken hier dan wel over een lijst zeer schadelijke stoffen, die allemaal met deze bijzonder klei uit het menselijke lichaam verwijderd kunnen worden. Deze lijst bestaat bijvoorbeeld uit de volgende zware metalen en gifstoffen:


- Kwik.
- Lood.
- Cadmium.
- Hexaan.
- Arsenicum.
- Ammonia.
- Herbiciden.
- Pesticiden.
- Fungiciden.
- Radioactieve straling.

Kortom komt het erop neer dat zeolites in staat zijn de aller gevaarlijkste zware metalen, gifstoffen en andere vormen van vervuiling in ons lichaam te neutraliseren. Dit maakt het tot één van de meest bijzondere voedselsupplementen die voor ons als mens beschikbaar zijn. Daarnaast is nog een heel bijzondere eigenschap aan zeolites het feit dat ze een kooi achtige structuur hebben. Op het moment dat deze structuur zich verbonden heeft met een toxische stof in ons lichaam, kapselt het deze stof in als het ware en kan de gifstof geen kant meer uit en dus daarna ook in ons lichaam op geen enkele manier meer schade aanrichten.

Deze ontdekking is op dit moment één van de meest bijzondere en vooraanstaande technieken binnen de hele detox wereld. Het bijzonder aan zeolites t.o.v. andere middelen die gebruikt worden om te ontgiften, zoals bijvoorbeeld spirulina of chlorella, is dus het feit dat de toxische stof in ons lichaam wordt ingekapseld door de zeolites. Spirulina en chlorella zijn prima middelen om het lichaam te ontgiften, maar op het moment dat de gifstof ergens aan het celweefsel wordt onttrokken, is het nog wel in staat schade aan te richten op andere plekken in het lichaam waar het langs getransporteerd wordt, voor deze stoffen het lichaam uiteindelijk hebben verlaten. Dit terwijl dit bij zeolites absoluut onmogelijk geworden is en de zeolites dus zorg dragen voor het inkapselen en keurig afvoeren van de gifstoffen tot deze ons lichaam verlaten hebben.

Dit is met name wat zeolites onderscheidt van andere detox supplementen. Ook is zeoliet in staat om het repliceren van muterende celstructuren stop te zetten. Deze cel mutatie ontstaat n.a.v. bepaalde zeer gevaarlijke gifstoffen zoals bijvoorbeeld lood, cadmium of radioactieve stoffen zoals uranium en heeft een vernietigende werking op het menselijke lichaam. Zeoliet biedt hier uitkomst zodat het lichaam een goeie kans krijgt van de schade die bepaalde gifstoffen aanbrengen in ons lichaam, te herstellen en voorkomt daarnaast verdere beschadiging van de lichaamseigen celstructuur door tijdig en regelmatig alle gifstoffen te verwijderen en af te voeren. Dit is natuurlijk mits de consument dit middel regelmatig inneemt. Het is in tijden zoals deze, met zoveel vervuiling in ons milieu en voedsel zeker raadzaam dit middel dagelijks in te nemen en daarnaast natuurlijk ook op onze voeding te letten. Het kan bijvoorbeeld ziektebeelden als Alzheimer, autisme, dementie en andere neurologische beschadigingen en ziektes voorkomen en mogelijkerwijs zelfs genezen. Hieronder noemen we kort het rijtje meest bijzonder eigenschappen van zeoliet:

Naast deze bijzonder eigenschappen blijkt het feit dat zeoliet bijzonder goed inzetbaar is tegen allerlei vormen van kanker. Uit een kleine, maar zeer intrigerende studie in de Verenigde Staten, is gebleken dat zeoliet zelfs het nieuwe wondermiddel ‘herceptine’ met straatlengtes achter zich laat. Herceptine is het nieuwe farmaceutische wondermiddel (althans, volgens de farmaceutische industrie) wat een genezingspercentage zou hebben van rond de 43% bij een x aantal vrouwen met borstkanker, wat bijzonder hoog is in vergelijking met alle andere middelen die de laatste decennia tegen kanker zijn ingezet.

Maar wat blijkt nu uit deze kleine intrigerende studie die is gedaan? Dat zeoliet het een genezingspercentage van 78% heeft, oftewel bijna het dubbele van het nieuwe wondermiddel herceptine. Naast het feit dat het percentage bijna een verdubbeling is van het genezingspercentage, bleek ook nog eens dat deze test was uitgevoerd bij patiënten in fase 4 van kanker, oftewel de terminale en ongeneeslijke fase van kanker. Toch hoor je er niets over in de media en ook niet in de professionele vakbladen van deze industrie. Dit heeft naar alle waarschijnlijkheid veel te maken met de economische belangen van de farmaceutische industrie, die niet voor de eerste keer de competitie op oneerlijke manieren uit probeert te schakelen.

Toch is het te hopen en zijn er tekenen dat dit middel toch langzaam z’n doorbraak aan het bereiken is in de medische wereld, dankzij de verbijsterende resultaten die bevonden worden na het gebruik van dit “nieuwe” natuurlijke wondermiddel. Naast deze feiten is tevens ontdekt dat zeoliet de bijzondere eigenschap bezit dat het zich kan verbinden met wat wel ‘nitrosamines’ worden genoemd. Dit zijn stoffen die zich in ons spijsverteringsstelsel bevinden en die voorkomen dat er door consumptie van bewerkt vlees verschillende vormen van kanker ontstaan. De middelen die gebruikt worden in de vleesindustrie (denk aan smaakversterkers, emulgatoren, kleur-, geur-, en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, enz.) om er voor te zorgen dat vlees er beter uit ziet en langer houdbaar is, zorgen voor ernstige vervuiling en vergiftiging van het menselijke lichaam en met name voor kankervorming in ons darm- en verder spijsverteringsstelsel.

Daarnaast worden ook leukemie en hersentumoren tegenwoordig vaak in verband gebracht met de consumptie van bewerkte vleesproducten. Ook is het bijzonder fijn dat zeoliet geen smaak of bijsmaak heeft, wat het bijzonder aangenaam maakt voor kankerpatiënten om dit middel te consumeren. Dit omdat zij vaak uiterst gevoelig zijn voor smaak en moeilijk iets binnen kunnen houden als dit een negatieve smaakassociatie oproept. Zeoliet is daarom bijzonder geschikt als voedingssupplement, ook als er andere behandelingen tegelijktijdig plaats vinden. Tot slot is het feit dat zeoliet ook meteen alle gifstoffen, zware metalen en radioactieve straling neutraliseert natuurlijk ook van groot belang bij het voorkomen van het verder uitzaaien van kanker in het menselijke lichaam. Al met al is dit middel absoluut een allround middel, wat voor vele fysieke problemen kan worden ingezet en een enorm positieve impact heeft op de gezondheid van het menselijke lichaam.

  • Zeoliet heeft een bijzonder sterke werking tegen de vorming van kanker in het menselijke lichaam.
  • Zeoliet gedraagt zich als een antioxidant in ons lichaam, waardoor het in staat is om vrije radicalen te elimineren en zo te voorkomen dat deze voor cel mutatie en/of beschadiging zorgen.
  • Zeoliet is in staat om nitrosamines in ons spijsverteringsstelsel te neutraliseren, waardoor verschillende vormen van kanker geen kans krijgen zich in ons lichaam te manifesteren.
  • Zeoliet heeft een remmende werking op het ontstaan van diabetes type II, omdat het de nitrosamines, die mede verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van deze diabetes vorm, neutraliseert.
  • Zeoliet is in staat giftstoffen, zware metalen en radioactieve straling in te kapselen en zeer effectief uit ons lichaam af te voeren.
  • Zeoliet bezit zeer sterke antivirale eigenschappen, waardoor deze virussen geen kans meer krijgen het menselijke lichaam ziek te maken en waardoor het lichaamseigen immuunsysteem een aanzienlijke boost en oppepper krijgt. Het is zelfs in staat ons lichaam sterk genoeg te maken tegen pandemieën zoals de vogel- en varkensgriep, al is er geen garantie voor dit feit, maar wel veel bewijs wat deze theorieën ondersteunt.
  • Zeoliet balanceert de pH waarde in ons lichaam feilloos uit, waardoor vele ziektes en hun vervelende verschijningsvormen voorkomen worden die in onze vervuilde maatschappij helaas in grote getallen voorkomen.
  • Zeoliet ondersteunt daarnaast uitstekend bij het maximaliseren van de opname van voedingsstoffen uit ons dagelijkse eten en drinken, waardoor met name bij ouderen allerlei vormen van chronische ziekten mogelijkerwijs kunnen worden voorkomen en bestreden.

Waar verkrijg ik Zeolite?

Zeolite en zeoforce is over het algemeen niet zo makkelijk te verkrijgen. U dient hiervoor naar een gespecialiseerde natuur- of reformzaak te gaan of eventueel bij uw biologische winkel te informeren. Toch komt het zelfden voor deze producten daar verkocht worden en dient u zich tot een specifieke raw food en superfood winkel te wenden. U kunt zeolite ook online kopen, waar u 24 uur per dag en 7 dagen per week uw producten kunt bestellen.

Hoe consumeer ik Zeolite?

Zeoliet is op een aantal verschillende manieren te consumeren, afhankelijk van de vorm waarin het product verwerkt wordt. Op het moment is de meest bekende en verkochte vorm ‘Zeoforce’ genaamd. Dit is de oorspronkelijke klei, die in poedervorm wordt verkocht in grotere flessen. Deze poeder is zeer geschikt om te gebruiken in smoothies. Daarnaast zijn er iets kleinere flessen te koop met capsules met zeoliet. Deze capsules zijn geschikter om bijvoorbeeld mee te nemen op reis of voor mensen die liever een capsule slikken, dan elke dag een smoothie te moeten maken om hier de Zeoforce in te verwerken. Tot slot is er dan ook nog een mogelijkheid om de zeolieten als een tinctuur te consumeren. Deze wordt verkocht in het kleinste flesje, waar de druppels via een pipet in de mond of een drankje kunnen worden toegevoegd voor consumptie. Deze druppels zijn een bijzonder sterke concentratie van zeoliet, uitermate geschikt voor het verwijderen en afvoeren van de meest giftige stoffen in ons lichaam.

Ook is het mogelijk om deze producten extern op het lichaam te gebruiken. Met name als huid- en gezichtsmasker is het zeer geschikt en heerlijk te combineren met middelen als Jojoba-olie, rauwe cacao, blauwe kamille en kamperfoelie. Ook kan bijvoorbeeld ook worden toegevoegd in een heerlijk warm bad, zodat de huid eens goed onder handen wordt genomen en flink wordt gezuiverd.



Bron: superfoodleven.nl