Piraterij is een compliment

Laatste wijziging: woensdag 3 april om 13:09, 3842 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 3 april 2013

Op de zender HBO worden de dvd-verkopen van zijn serie Game Of Thrones niet gehinderd door het aantal piraten dat de bekende serie illegaal downloadt. HBO stelt zelfs dat de piraterij als compliment gezien moet worden.

Michael Lombardo, bij HBO verantwoordelijk voor de programmering geeft aan dat piraterij erbij hoort als je een succesvolle tv-serie produceert. Op de verkoop van dvd’s zou het geen negatieve impact hebben. “Ik zou dit eigenlijk niet moeten zeggen, maar eigenlijk is het een soort compliment. De vraag is er, en het heeft zeker geen negatieve invloed gehad op de dvd-verkopen.”,

Game of Thrones was de meeste gedownloade serie in 2012 en de onlangs uitgezonden eerste aflevering van het derde seizoen zou volgens de torrentsite ook een record gezet hebben. Het zijn niet die aantallen, maar de kwaliteit van de gedownloade bestanden waar Lombardo zich nog het meest zorgen over lijkt te maken: “De kwaliteit van de gehele productie is bij deze serie zo hoog, dat ik hoop dat alles nog steeds goed overkomt bij deze gedownloade versies”.

HBO benadrukt dat het bedrijf niet positief tegenover piraterij staat. Individuele downloaders zouden zich echter weinig zorgen hoeven te maken: “Nee, we hebben de Game Of Thrones-politie nog op niemand afgestuurd.”



Bron: duken.nl