Flesje met dodelijk virus kwijt

Laatste wijziging: woensdag 27 maart om 09:22, 2379 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 27 maart 2013

In een onderzoekscentrum in het Amerikaanse Galveston is een flesje kwijt met daarin een dodelijk virus. Laat dat even op je inwerken…. … … … Flesje, dodelijk virus, kwijt. Dat betekent dus dat we binnenkort allemaal kapot vallen.

Vorige week kwamen ze er in het Galveston National Laboratory opeens achter dat er een flesje met een dodelijke variant van koorts weg was. Volgens de officiële lezing is het flesje met het zogenaamde Guanarito-virus waarschijnlijk bij het schoonmaken opgeruimd.

Zaterdag wisten ze dat volgens CBS nog niet zeker. En ondertussen reist er iemand met ons doodvonnis in zijn achterzak over de wereld.

Wij denken dat er binnen nu en een paar weken een vervelend kuchje de ronde gaat doen. Binnen een maand zijn we allemaal ziek als een hond en over een half jaar is er van de wereldbevolking nog maar 1o procent over.

De ziekte werd voor het eerst ontdekt in 1989 en komt vooral voor in Venezuela. Het verspreidt zich via inademing van vernevelde druppeltjes speeksel, slijm, urine of het bloed van besmette knaagdieren.

Symptomen

Symptomen zijn onder koorts en schade aan je bloedvaten en sommige organen. De ziekte is in 30 procent van de gevallen dodelijk en er bestaat geen bewezen werkend vaccin voor.

Voor zover we kunnen achterhalen is de besmetting van mens op mens zeldzaam, maar wel mogelijk. Wij weten genoeg.


Originele bron: http://www.cbsnews.com/8301-201_162-57576037/vial-of-deadly-virus-goes-missing-from-texas-lab/Bron: wtf.nl