Sun Polar Shift Zonne-poolverschuiving volgende maand?

Laatste wijziging: maandag 23 april om 10:21, 4346 keer bekeken
 
Groningen, maandag 23 april 2012

Van het Japanse HINODE team: Binnen ongeveer een maand tijd (mei 2012) zal de zonne-noordpool "nul" worden, en zich vormen in MEERDERE positieve polen. Dit gebeurt echter een jaar eerder dan verwacht en kán gevolgen hebben voor het klimaat.

 Zonne-polen die quadri-polair (=2 Noordpolen) worden in mei aanstaande…

Dit kan leiden tot wereldwijde afkoeling

 Japanse onderzoekers denken dat de zon een periode van ongebruikelijke magnetische veranderingen kan brengen, die kunnen leiden tot het intreden van lagere temperaturen op aarde.


Volgens wetenschappers van het National Astronomical Observatory van Japan en de Riken Research Foundation lijkt de huidige zonnevlekken activiteit op een periode in de 17e eeuw, bekend als het Maunder Minimum, het koudste gedeelte van de Kleine IJstijd.
Tijdens die 70-jaar bevroor de Londense rivier de Theems, en kersenbloesems in Kyoto bloeiden later dan gebruikelijk. Temperaturen worden geschat op ongeveer 2,5 graden lager te zijn geweest tijdens het Maunder Minimum dan in de tweede helft van de 20e eeuw.

 Ongewone magnetische veranderingen

De onderzoekers vonden ook tekenen van ongewone magnetische veranderingen in de zon, waardoor ze geloven, dat de magnetische veld polariteit van de zonne-polen zal omkeren en zelfs quadri-polair worden in mei. Dit betekent dat er dan 2 Noordpolen op de zon zijn. Een onderzoeksteam onder leiding van Saku Tsuneta, een professor aan de Observatory, bevestigt dat de polariteit van het magnetisch veld van de Noordpool op de zon begon te keren in juli vorig jaar. Echter, het magnetisch veld op de Zuidpool, die werd verwacht mee te draaien met de Noordpool, bleef een positieve polariteit behouden, waardoor de onderzoekers denken dat dit tot de vorming van een vier-polige magnetische structuur zal leiden met twee nieuwe polen in de buurt van de evenaar van de zon. Het onderzoeksteam denkt dat dit quadri-polaire patroon ook in de 17e-18e eeuw ontstond.

De oorzaak achter de verschuivingen in polaire velden van de zon wordt echter tot op heden niet begrepen.

Bron en verder lezen: Iceagenow.info en Armageddon2012.nl


Bron: eindtijdnieuws