Column Richard: Het einde van de Mayakalender is nog niet de eindstreep

Laatste wijziging: maandag 8 augustus om 19:28, 4202 keer bekeken
 
Groningen, maandag 8 augustus 2011

Op 9 Maart, 2011 is de laatste (Universele) Cyclus van de Mayakalender van start gegaan, deze zal eindigen op 28 oktober dit jaar en dus niet op 21 December 2012 zoals veel mensen denken. Wat er wel plaats vindt op 21-12-2012 is de galactische uitlijning van planeten en de zon, met het oog van de Melkweg. Hierbij komt een enorme bewustmakende en afrondende energie vrij dat het bewustzijn van de mens totaal zal veranderen. Een andere bijkomstigheid

is ook dat we met ons planetenstelsel door de Fotonengordel gaan, iets wat omschreven wordt als een band van pure lichtdeeltjes, (liefdesdeeltjes) wat ook een grote invloed heeft op het eenheidsbewustzijn van de mens. Al deze factoren zorgen ervoor dat we steeds bewuster - en gefocust - onze werkelijkheid waarnemen en niets meer zomaar aan het toeval over laten. Veel mensen ontdekken juist nu zo veel in deze versnelde tijd van bewustzijn.

Focussen op wat werkelijk belangrijk is

De mens wordt steeds bewuster van zijn werkelijkheid doordat men zich meer focust op wat belangrijk is. Waar men eerst totaal blind was - en dat niet van zichzelf bewust was - heeft men nu beide ogen wagenwijd geopend en kan men eindelijk werkelijk zien wat daar is. Eindelijk ontwaakt men en we zien een groot aantal mensen veel meer details ontdekken op het zelfde pad van wat men al jaren bewandeld. Het ziet er hetzelfde uit, maar nu vallen de details pas op en de daarbij behorende informatie. De blauwdruk van het goddelijke plan is zodanig afgestemd dat de mens in dezelfde periode ontwaakt en dat hebben de inheemse volkeren voorspeld. Natuurlijk zijn er altijd voorlopers die de energetische kar van licht voort trekken, maar dit zijn geen leiders. Het zijn de lichtwerkers die hun eigen waarheid ontdekken en het licht van anderen in hun omgeving mee helpen aansteken. Leiderschap is vaak gekoppeld aan Ego en er zijn genoeg mensen die het spel van 'de redder/leider' willen spelen voor eigen agenda, zoals er ook genoeg mensen zijn die graag gered willen worden. Het is van essentieel belang dat men niemand meer gaat volgen of geloven in deze tijd, waar het herinneren van jezelf centraal staat en je zo jouw eigen waarheid mag vinden.

De versnelling van onze realiteit

Ons bewustzijn heeft ook heel duidelijk een lift gemaakt door de ontwikkelingen van het internet. Met een druk op de knop kunnen we overal ter wereld zijn en informatie verkrijgen, mits we dit goed weten te filteren. Technologische ontwikkelingen helpen mee aan het vergroten van ons bewustzijn. Onze realiteit bestaat uit negen positieve en (relatief) negatieve golven van energie, die worden weergegeven in dagen en nachten. Soms duurde deze dagen en nachten wel honderd duizenden jaren. Opvallend in dit verhaal is dat verschillende inheemse volkeren - waaronder de Maya's, Hopi indianen & de Egyptenaren - spreken over de versnelling van energiegolven. Niet dat de tijd sneller gaat, maar de beleving in tijd is sneller. Dit komt omdat de energiegolven van bewustzijn steeds korter worden en we eigenlijk veel in een korte tijd ervaren en leren. Gevoelsmatig gaan de dagen ook sneller voorbij, je hoort er iedereen over praten. De energiegolven zijn - i.p.v. duizenden jaren lang - nu nog maar 18 dagen lang en volgens deze inheemse volkeren eindigt deze periode eind oktober dit jaar. een opvallend gegeven is dat men dit onafhankelijk van elkaar vermeld.

Is het einde van de mayakalender, de eindstreep?

Volgens het werk van Johan Calleman & Ian Xell Lungold eindigt de Mayakalender op 28 Oktober 2011 en dat is voor mij meer dan waarheid. De mens gaat door een enorm transformatieproces heen waar het verhogen van trilling en (eenheid) bewustzijn de sleutelwoorden zijn. De mens gaat zichzelf herinneren met alle kennis die daarbij hoort. Een uitgebreid - maar natuurlijk - proces wat uiteindelijk zal leiden naar Ascentie en - met het eenheid bewustzijn - het vormen van onze nieuwe wereld. Mensen die beweren dat - na het eindigen van de Mayakalender - wij in een bewustzijnssprong in de vijfde dimensie staan, kunnen echter bedrogen uitkomen. De ascentieprocessen zijn al decennia aan het opbouwen tot het hoogtepunt waar wij ons nu in bevinden. Het gebeurt allemaal NU en het is nog keihard werken om daar met onze vrije wil te komen! Als de kalender afloopt dan ontstaan er potentiële mogelijkheden om onszelf te ontwikkelen volgens de blauwdruk van ons goddelijke wezen en dat met de daarbij horende vermogens. Dit proces heeft nog wel langer de tijd nodig om te voltooien en ik zie dat niet in een paar maanden - vanaf nu - gebeuren. Daar zou nog wel eens een klein jaartje van ruim 360 dagen overheen kunnen gaan. Misschien wel tot de galactische uitlijning op 21-12-2012 en de jaren die daarna komen. Dat het eindige van de Mayakalender - eind Oktober - een belangrijk focuspunt is voor het ascentieproces van de mensheid is wel zeker, maar ik kan de eindstreep bij lange na nog niet zien...

 

Richard Insight©



Bron: free-spirit-insight.nl