E.T. binnen twintig jaar gevonden

Laatste wijziging: woensdag 29 juni om 11:07, 3900 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 29 juni 2011

St. Petersburg -  Binnen twintig jaar hebben mensen buitenaardse wezens gevonden, voorspelt een Russische topastronoom.

"Het ontstaan van het leven is net zo onvermijdelijk als de vorming van atomen. Er is leven op andere planeten en we gaan het vinden binnen twintig jaar", aldus Andrei Finkelstein, directeur van de academie voor toegepaste sterrenkunde.

Zo'n tien procent van de bij ons bekende planeten die rondom zonnen cirkelen, lijken op aarde en daarom is het volgens Finkelstein onvermijdelijk er leven wordt gevonden. Dat zei hij tijdens een internationale bijeenkomst over de zoektocht naar buitenaards leven.

Finkelstein denkt dat buitenaardse wezens op mensen lijken, met twee armen, twee benen en een hoofd. "Maar ze hebben waarschijnlijk wel een andere huidskleur". Hij denkt dat we tot nu toe "op de verkeerde manier" gezocht hebben naar het bewijs voor het bestaan van aliens. "Wetenschappers zoeken in de ruimte naar een soort van radiosignalen van buitenaardse wezens, terwijl wij juist contact met hen zouden moeten maken".

In maart zorgde een wetenschapper van de Nasa nog voor ophef toen hij beweerde kleine fossielen te hebben gevonden van buitenaardse insecten die in meteorieten verstopt zaten.

 



Bron: telegraaf.nl