Geloof

Laatste wijziging: dinsdag 21 juni om 13:24, 4209 keer bekeken
 
Groningen, dinsdag 21 juni 2011

Geloof in wat? Geloven in een kerk, sekte of in een persoon? Geloven misschien in uzelf? Geloof in wat, dat is de vraag wat iedereen zich eens moest stellen. Wat en waar gelooft u in? Want is het zo dat waar u in moet geloven, al in gemanipuleerde vorm u duizenden jaren voorgelogen wordt? Of is het geloven in een meer, in een iets anders of in een geheel? Geloven is in de vele eeuwen heen werkelijk totaal de verkeerde kant uitgegaan. Ik heb dat in de boeken 'Slavernij van het systeem' en 'Geboren voor één cent' helemaal uitgediept. Geloof is een vorm van onderdrukken en het overheersen van andere mensen.

Zie wat de kerken en hun vele geloven allemaal doen. Ze zijn wekelijks mensen aan het hersenspoelen over wat goed en fout is en ondertussen worden geldbedragen verlangd (anders ben jij een geldwolf). Alsmaar worden er letterlijk geldelijke bijdragen geëist! Het geloof is niets beter dan de heren en dames medici of de 'peptalkers' die allemaal op een ding uit zijn en dat is bezitten en eigen ego strelen.

Het geloof is in de vele jaren alsmaar aangepast aan de tijd, puur omdat het geloof, welke dan ook, alsmaar de mens wil blijven onderdrukken. Tevens is elk geloof eens door enkele zeer machtige heren geschreven. Mensen die een manier gevonden hebben om de mens op een linke manier te onderdrukken. Het lukte in die tijd de landheren maar ook de keizers en koningen niet meer om met geweld de mensen te dwingen om hen te eren. Zo werd het geloof in de arm genomen die elk zieltje wilde winnen wat nog ongelovig was. U bent nog steeds een heiden als u uw geloof niet noemt bij de vele aardse zaken. Daaraan kunt u zien dat het geloof een voortvloeisel is van het systeem, wat van alle kanten
u in wil palmen.

Geloven. Geloven in een God, Krishna of Buddha is een vast gegeven waarachter vele mensen zich verschuilen. Zelfs onze spirituele mensen hebben doorgaans wel een of ander geloof. Natuurlijk, want ergens moet de wijsheid vandaan komen dan maar via een of ander gezegde aan te halen van een of andere heilige. Ook daarin lijkt er soms een complete rage te ontstaan waar er alsmaar met wijsheden over en weer wordt gesmeten waar werkelijk maar weinige mensen de betekenis van begrijpen of weten uit te voeren. Het is triest om te zien dat zo vele dingen uit hun verband gerukt worden en dat het ware geloof totaal teruggeduwd is in een plek wat weinige mensen weten te vinden. Het pure geloof, het reinste geloof waar wij als menselijke wezens alle wijsheden uit zouden kunnen putten en waar wij allemaal een goed leven mee zouden kunnen hebben.
Dat is het ware geloof.

Voordat ik naar het ware geloof ga wil ik de huidige geloven en sektes nog even verder aanhalen. Wat doen ze? Op die vraag is een duidelijk antwoord te geven; Elk geloof is er om mensen te onderdrukken, af te persen en angsten aan te meten. We zijn heidenen, gaan naar de hel en zelfs de duivel wordt erbij gehaald. Rampen zullen zich voordoen in de ergste zin van het woord. Maar ook worden mensen gedood in de ban van de diverse geloven die menen dat er goed en fout is, kwaad en liefde. De vele geloven zijn er goed in om op die manier mensen als slaven af te persen. Je moet boete doen en vele uren in moskeeën doorbrengen om je gebeden op te zeggen. Je moet eindeloos hun boeken lezen en herhalen en op die manier je hersenen spoelen dat er niets anders meer bestaat dan wat alleen in deze boeken staat. Je moet luisteren wat de heiligen of hoge priesters te zeggen hebben, alsof jij zelf niet kunt denken. En er zijn zelfs verschillende sektes die verder gaan en dat je, je als complete seksslaaf maar ook werkslaaf moet overgeven aan de door hun verkondigd geloof.

Vergis u niet, deze laatste dingen komen ook in uw geloof voor en komen nu eindelijk meer en meer naar buiten. Het geloof is werkelijk terrein aan het verliezen omdat mensen niet geloven in oude rollen en oude boeken geschreven door een stelletje menselijke machtswellusten!

Het geloof is aan het veranderen maar er is een ander geloof aan het ontpoppen en dat is het geloof in ego. Geloof in het materialistische en geloof in dat alles om een 'ik' draait. Geloven wat de maatschappij zegt en geloven wat er op de heilige TV of internet geschreven wordt. Gevaarlijke geloven want het systeem maakt daar rijkelijk gebruik van en is een van de motoren achter dit geloof. Dan vraag je, je werkelijk af welk geloof nu het gevaarlijkste is. Want je ziet dat er in elk geloof moorden en onderdrukking zit maar ook slavernij en porno, gokken en drugs. Ja, het geloof leeft op deze zaken.Nu zult u veel van dit niet kunnen pakken en dat geloof ik ook wel. De mens is doorgaans ten goeder trouw en gelooft al gauw een snelle babbel of iemand die overtuigend een woord kan verkondigen. Ook de politiek maakt daar veel gebruik van en als je de vele politici moet geloven, zijn ze net zo heilig als het heiligste boontje op deze aarde, meneer de paus!

Hoeveel van de mensen geloven wat er op TV wordt gebracht? Hoeveel mensen geloven de vele zaken op internet? En zo zie je dat vele mensen als blinde lamme schapen achter wat uitspraken en wat beelden hobbelen. Verder doen ze niet zelf denken want denken is vermoeiend en pijnlijk voor de hersenen. Wat is niet mooier dan dat alles, zoals bij een baby, voorgekauwd wordt en dat je het allemaal maar hoeft te slikken? Zodra het van een kerk of geloof komt, moet je het maar aannemen dat het zo is. Ik heb aardig wat zaken tegen elkaar afgewogen en helaas ben ik tot de dag van vandaag uit de vele geloven, sektes en kerken niet één tegengekomen die niet gebaseerd is op menselijke interpretatie van verschillende zaken. Alle geschriften en boeken zijn geschreven door mensen en laat die dan iets heiliger zijn geweest dan de paus, toch is het zijn verhaal, zijn visie en zijn manier van denken. Op die manier schrijf ik ook mijn boeken, al zit daar geen sekte of kerk achter maar wel een geloof en dat geloof maakt het voor mij mogelijk een spiegel voor u te plaatsen en enkele dingen te laten zien. Wees niet bang, ik zal geen bijbel gaan schrijven en ik ga ook mijn geloof niet verkondigen en opdringen want mijn geloof is waar u allemaal al in u heeft maar niet durft te openbaren.

Het geloven in een kerk of sekte is onderdrukking en is een manier om u bang te maken maar ook een manier om u te bespelen. Want er is dan altijd een God die  u gaat straffen. Helaas voor al die geloven, ik ben God nog nooit tegengekomen maar ik heb hem zelfs nog nooit persoonlijk ontmoet. Ook ben ik Budha en Krishna  nooit tegengekomen, laat staan die gewelddadige Allah! Ze zijn er niet en zijn die stripfiguren die net zo goed Kuifje of Obelix hadden kunnen heten! Sorry, ik weet dat het pijnlijk is als u gelooft in een stripfiguur maar helaas waren deze hoofdrolspelers de stripfiguren van die tijd.

Kijk, bij de mens moet elk beestje een naam hebben en zo ook met deze heilige boeken. Het moest heilig zijn anders was er geen mens mee te onderdrukken. Ooit opgevallen als u moet getuigen waar u op moet zweren? Jip, de bijbel die zelf vol leugens en tegenstrijdigheden bevat! U zweert op de leugens van een verouderd verhaal. De bijbel die samen met het wetboek de mensen zo in de tang hebben dat ze geen kant op kunnen.

Zo komen we terug op de angst die de mens opgelegd wordt. Want laten we eerlijk zijn, als je over een of ander geloof iets negatiefs schrijft of denkt, dan word je al snel bedreigd. Ook als je het systeem te hard aanpakt. Ze weten je altijd wel op een of andere manier in de tang te krijgen en mocht dat niet lukken dan hebben ze nog altijd achter de hand dat je niet goed bij je hoofd bent, of misschien wel staatsgevaarlijk bent. Want u wilt niet weten wat er allemaal ondernomen wordt om de burgers te laten zien hoe slecht andere burgers wel zijn. Daar is zowel de kerk maar ook het systeem een meester in. Maar het gaat zelfs door in zaken die zeker niet beangstigend zijn. Want waarom is de dood angstig en moet een heel leven verpest worden of niet geleefd worden omdat ook u op de lijst van doodgaan voorkomt? De angst voor de dood is steeds zwaardere vormen aan het aannemen. Dat is begrijpelijk want de meeste mensen weten hoe goed ze het nu hebben maar weten niet wat een volgend leven hen zal brengen. Denk weer even aan mijn bankdirecteur die werkelijk een luizenleventje heeft gehad en met andermans centen de goede barmhartige Samaritaan uithing. Wie weet komt hij later terug als een kluizenaar of een indiaan in de rimboe! Die angst dat zijn leventje eens zal ophouden en niet wetende wat er komen gaat. De angst en gewetensproblemen die hij heeft omdat hij het wel allemaal heel gemakkelijk had in zijn luie stoel beschermd door enkele heren om hem heen. En zo zie je dat velen die menen zeker niet beter dan dat ze het nu hebben terug te komen op deze aarde, bang zijn. Kijk naar onze farao's die hun hele hebben en houwen zogenaamd meenamen. Allemaal stuk voor stuk bang omdat ze weten dat er wel een grote kans in zit dat ze niet meer zo machtig terug zullen komen. Bang, bang wat er komen gaat of bang dat het ophoudt.

Toch is het mooi te zien dat juist die mensen die weinig hebben, er mooie gedachten op na houden over de dood. Het wordt dan als een verlossing gezien, of als een oplossing van het probleem. Ook het vermoorden van mensen of ter dood veroordelen wordt gezien als een oplossing van een probleem. Mooi is te zien dat mensen zo bekrompen denken en dat hun denkvermogen niet verder gaat dan net boven die van andere wezens. Want, is denken werkelijk zo belangrijk? We geloven met denken verder te zijn maar als ik dan weer even de dood van een van onze honden aanhaal dan heb ik meer het gevoel dat zij veel verder zijn dan wij mensen. Ook hoe de natuurwetten zijn, namelijk, de sterkeren zullen overleven is een regel die nog steeds en altijd zal blijven gelden in het Universum. Dat de mens meent dat de slimste moet overleven, is de weg die de mens steeds verder zal laten afdwalen en steeds verder afhankelijk maakt en zo steeds banger voor het bekende onbekende!

Bekende onbekende noem ik het omdat elk mens op aarde komt zonder angsten, zonder pijn en zonder enige ziekten. Doordat we ons zelf verzieken en ook door anderen laten verzieken, dwalen we steeds verder af en vervallen we nog verder in angst. Angst voor die zaken die we allemaal weten hoe het zit maar in deze maatschappij door de tijd heen ons ontnomen zijn en die we niet meer of moeilijk kunnen achterhalen. Er zijn complete diensten die bezig zijn om de mensen dom te houden. Diensten die mensen manipuleren maar ook onder druk zetten mochten ze even hun hoofd boven het maaiveld steken. Er zijn nog steeds experimenten met 'mind control' en ik kan u verzekeren dat die ver gevorderd zijn. Wat zou u denken van alle spelletjes waar onze jeugd momenteel mee vergiftigd worden? Ze zijn niet zo onschuldig als u denkt. Zelfs in een onschuldig 'pokamon' spelletje zitten al boodschappen verweven. Wat denkt u van de films die u op TV ziet of het nieuws dat u onschuldig volgt? Wat, als u even een filmpje pikt in een of ander theater? Onschuldig, niet waar? Als voorbeeld, alleen in de cyclus 'Matrix' zijn honderden boodschappen op vernuftige wijze verweven. Vele zijn te achterhalen, zeker als je gaat luisteren naar je gevoel. Sience fiction? Sorry beste mensen, het is werkelijkheid.

Praten we nog niet over het manipuleren van voeding en zeker niet over de medicijnen die we alsmaar te slikken krijgen. Nee, het gaat ver, het gaat diep en het is nog moeilijk om werkelijk de zaken helder op een rijtje te kunnen zetten als u er gevoelig voor bent. Erger is dat de mens kunstmatig angst ingepraat krijgt maar ook angst wordt toegediend door de vele boodschappen die uw geest wel oppakken maar door de hersenen niet geregistreerd worden. Het is eens de moeite waard om u zich daarin te gaan verdiepen.

 Bron: wereldgeheimen.nl