De Gevaren van MSG - (Smaakversterkers, E621, monosodiumglutamaat)

Laatste wijziging: vrijdag 27 mei om 09:14, 4653 keer bekeken
 
Groningen, vrijdag 27 mei 2011

Deel 1 van deze serie over monosodiumglutamaat of MSG (E621) laat zien welk groot gevaar er schuilt in onze hedendaagse voeding. Duizenden producten bevatten smaakversterkers en MSG zit ook nog eens verborgen achter vele schuilnamen. MSG maakt uw voedsel lekkerder, maar het is NIET veilig! De schadelijke bijwerkingen van MSG: hart problemen, kanker, hormonale verstoring, obesitas, groeistoornis, leerproblemen, gedragsstoornissen en schade aan het netvlies.

Veel problemen komen pas na de puberteit tot uitdrukking. Dit komt door het slecht functioneren van het hormoonstelsel wat veroorzaakt wordt door de blootstelling aan MSG gedurende de eerste levensjaren. MSG beinvloed vele verschillende lichaamsgedeeltes waaronder hart, circulatie, maag, spieren, zenuwen, ogen, ademhaling, huid, etc. Als men MSG blijft consumeren is afvallen haast onmogelijk. Naast de consumptie van transvetten en kunstmatige zoetstoffen is MSG de hoofdoorzaak van de huidige obesitas crisis.

Reeds in 1969 ontdekte Dr. John Olney dat MSG hersenbeschadiging en obesitas bij muizen veroorzaakt. Zowel het Voedingscentrum als de Consumentenbond verkondigen dat smaakversterkers veilig zijn. Maar onderzoeken die de zogenaamde veiligheid van MSG aantonen, worden altijd gefinancierd door voedingsindustrie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Bron: video.google.com