Hoofd Eurogroep geeft leugens tegen media vanwege angst voor instorting toe

Laatste wijziging: maandag 16 mei om 12:11, 3590 keer bekeken
 
Groningen, maandag 16 mei 2011

Voor de eerste keer in de geschiedenis heeft een woordvoerder van Jean Claude Juncker, de premier van Luxemburg en het hoofd van de Eurogroep raad van de ministers van financiën van de eurozone, openlijk toegegeven gelogen te hebben tegen de reguliere media over de 'geheime' vergadering van enkele grote eurolanden in Luxemburg afgelopen weekend. 'Er was een zekere noodzaak om dit te doen,' sprak de woordvoerder eufemistisch over de steeds duidelijker wordende waarheid dat de eurozone één grote ponzi (pyramidespel) markt is die als een kaartenhuis aan het instorten is. (1)

'Er was een goede reden om het bestaan van de vergadering te ontkennen, namelijk zelfbehoud,' aldus woordvoerder Schuller. De Nederlandse regering, die boos reageerde omdat ze niet was uitgenodigd, werd dus eveneens voorgelogen met de mededeling dat de vergadering niet van groot belang zou zijn en de Nederlandse aanwezigheid dus niet noodzakelijk was. Hopelijk zullen van steeds meer politici in Den Haag nu de ogen opengaan dat afgelopen weekend het voorportaal was van de toekomst van de EU (mocht de onzalige unie het overleven): enkele grote landen zullen volledig de dienst gaan uitmaken en de kleinere landen zoals Nederland niet eens meer vragen om mee te beslissen.

Op de vraag of zulke doelbewust desinformatie het vertrouwen van de markten in de eurozone niet ondermijnt gaf Schuller het ronduit verbijsterende antwoord dat de markten nu al praktisch geen enkel vertrouwen meer hebben in de uitspraken van de leiders van de eurozone. Schuller klaagde over het feit dat als Juncker, de Franse minister van Financiën Lagarde en zelfs de president van de Europese Centrale Bank Jean-Claude Trichet iets zeggen over of tegen de markten 'niemand het lijkt te geloven'.

Op een economische conferentie in april verklaarde Juncker zelfs openlijk voorstander te zijn van het vertellen van leugens als deze ten goede komen van de financiële en economische situatie. 'Als de toestand ernstig wordt dan moet je liegen,' aldus Juncker, wiens uitspraak werd vastgelegd op een video die is te zien op de website EU Observer (2).
 
De EU doet dus steeds minder moeite te verhullen dat al het gepraat over bailouts en financiële reddingsfondsen feitelijk één grote leugen is en dat als de waarheid over de werkelijke situatie in de eurozone naar buiten komt er een historische ineenstorting zal plaatsvinden. Zelfs in de gecontroleerde en gemanipuleerde reguliere media lezen we nu vrijwel dagelijks berichten die langzaam maar zeker een tipje van de sluier oplichten: 'Kredietwaardigheid België mogelijk lager', 'Groei Europese economie zwakt af', 'EU praat over nieuwe lening aan Griekenland', 'Portugese banken lenen 48 miljard van ECB' en 'Kredietwaardigheid Griekenland omlaag', om er maar eens een paar te noemen.
 
De niet zo heel erg geheime vergadering in Luxemburg afgelopen weekend was dan ook de eerste stap naar de herstructurering van de staatsschuld van in ieder geval Griekenland. Ondanks de $ 110 miljard hulp van de EU en het IMF kunnen de Grieken hun schuld niet meer terugbetalen. Sterke landen zoals Duitsland, dat net als Nederland vele miljarden kwijt was om Griekenland te 'redden', voelen er echter steeds minder voor om nog meer geld in de bodemloze Griekse put te storten, vooral omdat er onder de bevolking steeds meer weerstand tegen is. Hoewel de gevestigde financiële instituten zullen beweren dat een herstructurering 'onder controle' zal blijven en de eurozone niet in gevaar zal brengen, zou het tegendeel wel eens het geval kunnen zijn (3).


Xander
 
 
(3) Zero Hedge  


Bron: xandernieuws