Tarwegras

Laatste wijziging: woensdag 19 januari om 15:24, 3344 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 19 januari 2011

Tarwegras is jonge tarwe. Ze kan (thuis) worden gekweekt in een ruime lage bak bijvoorbeeld. Het gras is na een dag of tien klaar om te worden geoogst. Het geoogste gras kan worden gekauwd (langdurig, als kauwgom, 't gras niet doorslikken), of er kan sap van worden gemaakt met behulp van een (electrische) machine. Het sap heeft een prachtige smaragd-groene kleur, en de smaak is zoet, heel apart. Speltgras, kamutgras en gerstgras kunnen op dezelfde wijze als tarwegras worden gekweekt en gebruikt, en hebben vergelijkbare eigenschappen. Tarwegras is echter de meest gebruikte en gewaardeerde soort. De eigenschap van tarwegras is dat het 't lichaam zowel voedt als herstelt. Tarwegras is zeer effectief in het ontgiften van het bloed, de lever en de dikke darm.

Groen plantaardig voedsel heeft een alkaliserend effect op het lichaam, en schept daardoor de voorwaarden voor een uitstekende gezondheid. (er zijn veel chronische kwalen, die veroorzaakt worden doer overmatige verzuring.) De therapeutische bijdrage die tarwegras levert kan worden toegeschreven aan de zuurstof-bindende werking van het chlorofyl dat 't bevat, en ook aan het complete spectrum van vitaminen en mineralen, aminozuren, enzymen en essentiële vetzuren. Meer dan 80 enzymen zijn in tarwegras aangetroffen.

Tarwegras bevat vitamine A, C, E, B1, B2, B3, B6 and K. Wanneer tarwegras wordt gekweekt op grond die zeer rijk is aan mineralen, dan assimileert tarwegras het hele spectrum aan 92 mineralen en sporenelementen, en 'levert' die aan z'n consument. Met name noemen we de mineralen zink, selenium, fosfor, kalium, calcium, borium, chloride, chroom, kobalt, koper, jodium, ijzer, magnesium, mangaan, nikkel, natrium en zwavel.
Er zijn op deze aarde drie rijke bronnen aan chlorofyl, namelijk gras, algen en alfalfa.

Chlorofyl is zonlicht-energie die door fotosynthese is omgezet en wordt opgeslagen in de plant. En degene die de plant eet of het sap van de plant drinkt, die krijgt als het ware getransformeerd
zonlicht binnen! Chlorofyl is de proteine (het eiwit) van het plantenrijk. Het geeft de planten hun groene kleur. We zouden een parallel kunnen trekken met het menselijk bloed. Wanneer we chlorofyl vergelijken met een molecule haem, een onderdeel van haemoglobuline, de zuurstof-transporteur in het menselijk bloed, dan blijkt dat die twee bijna identiek zijn. Chlorofyl is opgebouwd rond een kern van magnesium; haem daarentegen is opgebouwd rond een kern van ijzer.

Gras is er in overvloed - 9000 verschillende soorten bedekken een derde van deze planeet. 't Groeit zelfs ten noorden van de Noordpoolcirkel, 'overal' in gematigde gebieden, in de tropen, op prairies, in bossen en op savannen, helemaal tot aan het Zuidpoolgebied toe. Sinds oude tijden zijn grassen een voedselbron van de eerste orde, en ze zijn dat tot op de dag van vandaag. Vier van de vijf meest voorkomende gewassen zijn grassen. Het is verbazend te bedenken hoe ook heel grote dieren van gras leven, en dat ze 't op dat voedsel prima doen.

Tarwegras-sap is te krijgen in sommige een sap-bars. Het is ook te koop in poerdervorm, of in tabletten - in reformzaken bijvoorbeeld. Poeder en tabletten kunnen ook per post besteld worden. Het is niet moeilijk om zelf, thuis of in de tuin, tarwegras te kweken.

Bron en meer info: tarwegras.nl