Safe Surfing

Laatste wijziging: dinsdag 28 december om 21:42, 5164 keer bekeken
 
Groningen, dinsdag 28 december 2010

Kijk, we hebben het met z'n allen wel over dat overheid, media en commercie de boel flink verkloten ... maar doen we er allemaal ook wel wat aan?
Eigenlijk denk ik dat het merendeel van de mensen gewoon lekker z'n dingetje blijft doen en ondertussen lekker klagen over de rest. Zo hebben we natuurlijk allemaal gewoon een leuk huisje dat lekker verwarmd wordt ... gewoon door de stroom en gas van geleverd door de grote geldwolven. Lekker rondrijden in een mooi autootje, die net zo lekker zuipt als het een lieve lust is ... de benzine/diesel/gas die we gewoon kopen bij die andere geldwolven. Om nog maar niet te spreken van een mooie snelle computer, een lekker plat tv'tje en alle andere zaken.

Zolang we dat soort dingen dus kopen/repareren/onderhouden houden we het systeem in gang en kunnen we lekker blijven klagen.

Zo gaat dat ook met alles wat je op je computer en op 't internet doet, alles wat je koopt aan software draagt bij aan het ondersteunen van deze mologgen, alles wat je doet op 't internet draagt bij aan hun kennis ...

Hoe bedoelt u, draagt bij aan hun kennis ... hoor ik je denken.
Nou, de microsoftjes en appeltjes met daarbij de googeltjes en yahootjes ... die naast het geld dat ze aan jou verdienen, slaan ook al je gegevens op die ze maar kunnen vinden (om ze vervolgens ook weer door te verkopen natuurlijk). Er is niets ... maar dan ook niets wat hun ontgaat dat jij doet op je computer/internet.!!

MAAR

Daar kun je dus wel wat aan doen!

Ten eerste vraag eens een bevriende 'nerd' of ie eens 'Wubi' wil installeren, of liever direct je hele computer van Windows/Apple ontdoen en gewoon Ubuntu of een andere Linux versie installeren. Geen zorgen, Ubuntu is lekker gebruiksvriendelijk, gratis en geen zorgen over illegale software!
(en laat ie dan ook even naar de volgende puntjes kijken)

Ten tweede Firefox is niet een commercieel product, je bent niet verplicht data aan te leveren dus u surft zonder zorgen over illegaliteit maar ook een stukje meer privé.

Ten derde !!! gebruik geen google meer, als iets je privacy ontneemt (naast die galbakken van de overheid dan) dan is het google dus wel hè!
Gebruik dus dan maar een website als http://www.scroogle.org ... ja inderdaad, minder gemakjes als bij google MAAR je privacy gaat er beslist een heel stuk op vooruit!

Ten vierde, al die koekjes die google en consorten achterlaten op websites (voornamelijk die reclame/inkomsten hebben van google - yep, net zoals onze website HELAAS) ... hoe zijn die te omzeilen?
Nou, dan installer je een programma als Privoxy wat er lekker op los filtert zodat het merendeel van de koekjes jou niet lastig vallen :)
En als je daar nog een extra zekerheidje aan toe wilt voegen, dan voeg je TorButton toe aan je Firefox als een add-on.

Zoals ik al zei, je moet er wat voor over hebben om de heersende orde te bestrijden, maar 't kan wel ... en dit is een zeer goed begin!
Want zoals zij weten ... kennis is macht ... en die kunnen wij ze lekker ontnemen/onthouden :)Bron: ThePilgrim