Opnieuw bewijs dat mobieltjes schadelijk zijn voor gezondheid

Laatste wijziging: zaterdag 3 januari om 02:26, 4286 keer bekeken
 
Groningen, zaterdag 3 januari 2009


Alzheimer, Parkinson, Multiple Sclerosis, Kanker, Tumoren, Hartkwalen, Nierstenen...  

In navolging van Japanse, Australische, Finse, Zweedse en Zwitserse onderzoeksinstellingen concludeert nu ook het European Research Institute for Electronic Components in Boekarest dat het gebruik van mobieltjes schadelijk is voor de gezondheid. De straling die door mobieltjes wordt afgegeven kan onder andere leiden tot hartaandoeningen en nierstenen.

De door mobieltjes uitgezonden straling doet de rode bloedlichaampjes in het menselijk lichaam hemoglobine lekken, dat zich vervolgens ophoopt in het lichaam en onder andere hartkwalen en nierstenen kan veroorzaken.

Onderzoekers aan bijvoorbeeld de Zweedse universiteit van Lund ontdekten eerder dat de mobieltjes-straling er toe kan leiden dat proteïnen en gifstoffen zich verzamelen in de hersenen, waardoor mensen de ziekte van Alzheimer, multiple sclerosis en de ziekte van Parkinson kunnen krijgen.

Daarnaast bezit de gemiddelde persoon twee mobieltjes. Zijn deze gelijktijdig in gebruik dan zorgt dit voor dubbel zoveel schadelijke straling. Een officieel Australisch onderzoek concludeerde vorig jaar dat er daardoor in het jaar 2020 zo'n 2 miljard mensen een hersentumor zullen hebben.
De Federatie van de Electronische Industrie blijft ondanks de opeenstapeling van bewijzen beweren dat er geen 'sluitend bewijs' is dat mobieltjes een gevaar zijn voor de volksgezondheid.

Xander


Bron: xandernieuws