Over de neutraliteit van het nieuws..

Laatste wijziging: woensdag 14 juli om 11:42, 3248 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 14 juli 2010

Kun je je voorstellen, dat het bij nieuwsvoorziening niet gaat om wat je WEL te zien krijgt, maar meer om wat je NIET te zien krijgt..?? Denk er eens over na..! Het NIET-INFORMEREN van mensen over essentiële zaken is het geheimhouden van deze zaken. Of dit nu bewust of onbewust gebeurd, dat is om het even; de essentie is dat mensen geen toegang krijgen tot nieuws/informatie.Dát het wel degelijk gebeurt, het BEWUST niet informeren van mensen, van burgers in een staat bijvoorbeeld, is ook duidelijk. We hoeven maar naar de handelingen te kijken van de propaganda-minister van de NAZI’s, Joseph Goebbels, om te zien hoe rigoreus en duivels diens werk met betrekking tot informatievoorziening was. Niet alleen liet hij essentiële informatie weg, maar bewerkte ook nog eens, in volle omvang, het ‘nieuws’ wat mensen wel te zien en horen kregen.

* * * * * * *

Wie bepalen het nieuws in Nederland; wie bepaalt wat jij dagelijks als ‘nieuws’ bekijkt op TV, beluisterd via radio?

De onafhankelijke media in Nederland zijn nagenoeg ter ziele. Steeds meer mediabedrijven zijn in steeds minder handen. Op een enkele uitzondering als ‘De Groene Amsterdammer’ na, zijn de media in de loop der tijd overgenomen door almaar grotere corporaties die op hun beurt bijna allemaal in bezit zijn van slechts enkele machtige families.

Vaak betreft het families met invloedrijke connecties en een dubieus verleden. De media vertegenwoordigen de belangen van de internationale corporaties, volgens de wereldberoemde onderzoeksjournalist John Pilger ‘de nieuwe heersers van de wereld.’


Lees verder op Wanttoknow.nl