Zonnebrillen en zonnebrandmiddelen zijn een belangrijke oorzaak voor kanker

Laatste wijziging: woensdag 26 mei om 15:38, 4254 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 26 mei 2010

Zonnebrillen en zonnebrandmiddelen zijn een belangrijke oorzaak voor kanker omdat ze ultraviolet licht wat een van de krachtigste natuurlijke medicijnen, die de wereld ooit gezien heeft tegenhoudt. Ultraviolet licht is heilzaam bij meer dan 165 aandoeningen waaronder tuberculose, hoge bloeddruk, diabetes en vrijwel alle vormen van kanker. De genezende stralen van de zon hebben geen effect als iemand een zonnebril draagt. Zonnebrillen blokkeren belangrijke stralen van het lichtspectrum die het lichaam nodig heeft voor onmisbare biologische functies. Vee wordt sneller vet als het binnengehouden wordt en zo is het ook met mensen die uit de zon blijven. Dus wil je afvallen of je spiertonus vergroten, moet je je lichaam regelmatig aan zonlicht blootstellen.

Iedereen die te weinig zon krijgt, wordt zwak en ondervindt als gevolg daarvan geestelijke en fysieke problemen.

Van ultraviolet licht is bekend dat het het belangrijke huidhormoon solitrol activeert. Solitrol beïnvloedt ons immuunsysteem en veel van de controlecentra in ons lichaam en veroorzaakt in samenwerking met het pijnappelklierhormoon melatonine veranderingen in onze stemming en dagelijkse biologische ritmen. De hemoglobine in onze rode bloedcellen heeft ultraviolet licht nodig om zich te binden aan de zuurstof die nodig is voor alle celfuncties. Gebrek aan zonlicht kan daarom medeverantwoordelijk worden gehouden voor vrijwel alle soorten ziekte, inclusief huidkanker en andere vormen van kanker.

Het gebruik van zonnebrandcrème beschermt alleen de zonnebrandmiddelen- en kankerindustrie waar vele miljarden in omgaan, maar niet je huid of je leven.



Opmerkelijke wetenschappelijke bewezen feiten:

Ultraviolet licht

- leidt tot betere uitslagen van een elektrocardiogram

- verlaagt de bloeddruk en hartslag in rust

- verbetert hartprestaties wanneer nodig ( niet in tegenspraak met een lagere hartslag in rust)

- verlaagt cholesterol, indien nodig

- verhoogt de opslag van glycogeen in de lever

- brengt de bloedsuikerspiegel in balans

- leidt tot meer energie, uithoudingsvermogen en spierkracht

- verbetert de weerstand in het lichaam tegen infecties als gevolg van een verhoogde index van lymfocyten en fagocyten (het gemiddeld aantal bacteriën Dat per leukocyt in het bloed van de patiënt wordt opgenomen)

- verbetert het vermogen van het bloed om zuurstof te transporteren

- leidt tot grotere aanmaak van geslachtshormonen

- verbetert de weerstand van de huid tegen infecties

- verhoogt stressbehendigheid en vermindert depressie

 

Gebrek aan zonlicht verstoort een normale celgroei, wat kan leiden tot kanker. Het dragen van een zonnebril, alsook een gewone bril die UV-licht weerkaatst, en contactlenzen is grotendeels verantwoordelijk voor bepaalde degeneratieve oogaandoeningen zoals maculadegeneratie. De meeste mensen die regelmatig een zonnebril dragen maken melding van een steeds zwakker wordend gezichtsvermogen.

Als je je ogen onvoldoende blootstelt aan ultraviolet licht, kan dit ernstige gevolgen hebben voor je huid en zelfs levensbedreigend zijn.

Normaal gesproken produceert de hypofyse, zodra de optische zenuwen van je ogen zonlicht waarnemen, hormonen die fungeren als versterking van de melanocyten. Melanocyten produceren melanine, het pigment dat de huid zijn natuurlijke bescherming tegen verbranding van de zon geeft. Wanneer de huid wordt blootgesteld aan de zon, produceren melanocyten meer pigment, waardoor de huid bruiner of donkerder wordt en produceren de melanocyten in hoog tempo melanine. Maar wanneer je een zonnebril draagt, raakt dit proces verstoort. In plaats van snel de melanocytenproductie op gang te brengen om je huid tegen verbranding door de zon te beschermen, ‘denkt’ de hypofyse dat het buiten donker wordt en neemt de productie van melanocyten-stimulerende hormonen drastisch af. Als gevolg daarvan produceert je huid minder melanine, waardoor hij minder beschermd is en aldus beschadigd raakt.

De dramatische toename van huidbeschadigingen die ogenschijnlijk door de zon (maar in werkelijkheid door het dragen van een zonnebril) veroorzaakt worden, is door de zonnebrandmiddelen en kankerindustrie uitgebuit. De belangrijkste reden waarom de dermatologische industrie zonnebrandmiddelen bevordert, is dat ze zwaar gesubsidieerd wordt door de fabrikanten van zonnebrandmiddelen. De farmaceutische en de medische industrie hebben nooit de bedoeling gehad om ziekten te genezen. Vanaf het allereerste begin was het hun bedoeling om veel geld te verdienen, door medicijnen en chemische stoffen te produceren die tot nieuwe ziekten zouden leiden.

Vele van de intens gebruikte chemische zonnebrandmiddelen hebben sterk de neiging om vrije radicalen te generen, wat de belangrijkste oorzaak van huidkanker is. Onderzoekers ontdekten dat wereldwijd gezien de grootste toename in melanoom zich heeft voorgedaan in landen waar chemische zonnebrandmiddelen zwaar gepromoot worden door de farmaceutische en chemische industrie. In Queensland komt nu per hoofd van de bevolking meer gevallen van melanoom voor dan op enig andere plek ter wereld.

De belangrijkste argumentatie die ze gebruiken is dat zonnebrandmiddelen huidkanker voorkomen omdat verbranding door de zon wordt tegengegaan, waarmee geïmpliceerd word da zonnebrand huidkanker veroorzaakt. Maar vreemd genoeg komt huidkanker veel valer voor bij mensen die grotendeels binnenshuis leven dan bij mensen die veel tijd in de open lucht doorbrengen.

Het meest verontrustende bij zonnebrandmiddelen is dat veel van de algemeen gebruikte chemische stoffen een sterke oestrogenen werking hebben, die ernstige schade kan toebrengen aan de seksuele ontwikkeling bij kinderen en het seksueel functioneren van volwassenen en het risico op kanker verder kunnen toenemen. Stoffen die het hormoonevenwicht kunnen verstoren vormen een groot risico voor je gezondheid.

Zonnebrillen en zonnebrandmiddelen behoren tot de meest gevaarlijke producten voor de gezondheid die er bestaan, omdat ze de opname van ultra violette stralen blokkeren die je lichaam nodig heeft om vitamine-D aan te maken.
Vitamine-D tekort wordt in verband gebracht met depressie, prostaatkanker, borstkanker, osteoporose, vatbaar worden voor de ziekte van Lyme, en vrijwel elke andere degeneratieve aandoening. Blootstelling aan de zon kan vele vormen van kanker voorkomen.

Zonder zon kan je niet gelukkig en gezond zijn.

In het centrale zenuwstelsel speelt serotonine een belangrijke rol als neurotransmitter bij het reguleren van woede, depressie, agressie, lichaamstemperatuur, stemming, slaap, seksualiteit, eetlust en stofwisseling. In het maag-darmkanaal, dat ongeveer 90% van alle serotonine bevat, is het verantwoordelijk voor een evenwichtige spijsvertering. In het bloed is de belangrijkste opslagplaats, de bloedplaatjes, die serotonine verzamelen, nodig voor vaatvernauwing na een verwonding. Recent onderzoek wijst erop dat serotonine een belangrijke rol speelt bij de regeneratie van de lever en in het hele lichaam fungeert als een mitogen (dat celdeling opwekt).

Het niet optreden van celdeling is een van de belangrijkste oorzaken van kanker.

Verder kan een verstoorde signaalfunctie van serotonine in de hersenen de primaire oorzaak van wiegendood zijn. Pasgeboren baby’s die in donkere vertrekken verblijven en zelden in de zon komen, krijgen geen vitamine D ( en produceren weinig of geen serotonine).Er overlijden wereldwijd meer baby’s aan wiegendood dan aan ziekte, kindermishandeling enz. bij elkaar.

Elke aanhoudende verstoring van het evenwicht in de serotoninespiegel van het lichaam beschadigde meest fundamentele functies in het lichaam. Hoewel fruit en groenten serotonine bevatten is er, om deze te kunnen verteren, een gezond spijsverteringsstelsel nodig. Het spijsverteringsstelsel volgt zijn eigen schema, gecontroleerd door de serotoninecyclus. De serotoninecyclus volgt op zijn beurt het ritme van dag en nacht. Dat maakt zonlicht tot het krachtigste en meest natuurlijke middel voor het in stand houden van leven en gezondheid. Zonlicht is dus letterlijk een medicijn.

 Voorzorgsmaatregelen

Probeer onnodige of langdurige blootstelling aan zonlicht te vermijden, vooral midden op de dag, maar vermijd beschermende kleding, zonnebrillen en zonnebrandmiddelen.

Zeer zuurvormende voedingsstoffen, waaronder vlees, eieren, kaas, gefrituurd voedsel en suiker, kunnen je ogen en huid ook vatbaar maken voor de schade door zonlicht. Als gevolg daarvan kan het zijn dat je nooit zonder bril de door uitkomt en je hierdoor een vitamine-D tekort oploopt met alle gevolgen van dien.

Realiseer je ook dat de meeste cosmetische producten tegenwoordig chemische stoffen bevatten die UV-licht blokkeren. Hieronder vallen gezichtcrèmes, make-upproducten, vochtinbrengende crèmes, lotions en antirimpel crèmes.

Als je de indruk hebt dat je absoluut een zonnebrandmiddel nodig hebt omdat je niet in staat bent de rechtstreekse zon midden op de dag te vermijden gebruik dan bijv. Kokosolie, Aloë Vera, jojobaboter, biologische zonnebloemolie.

Auteur: Andreas Moritz



Bron: Nieuwsbrief Total Health Clinic