Waterschappen gaan wel erg makkelijk met geld om

Laatste wijziging: dinsdag 13 april om 10:06, 2280 keer bekeken
 
Groningen, dinsdag 13 april 2010

Sommige waterschappen gaan wel erg makkelijk met ons belastinggeld om. Zo heeft het waterschap in Friesland een skybox bij voetbalclub Heerenveen en een eigen zeilboot. Het afscheidsfeestje van de dijkgraaf van Vallei en Eem - bij Amersfoort - kostte ruim 18.000 euro.

136.000 euro
RTL Nieuws vroeg alle declaratie- en inkomensgegevens op van de top van de waterschappen. Bij een aantal waterschappen komen we opvallende kosten tegen. Dijkgraaf Paul Erkelens van Friesland is de best verdienende onder de dijkgraven. In 2009 kreeg hij 136.000 euro salaris. Daarbovenop ontving hij een ambtstoelage van ruim 6300 euro én ook nog een persoonlijke toelage van 10.000 euro.

Campinguitrusting
Bij het waterschap Rijn en IJssel werden wel heel opvallende zaken gedeclareerd: een volledige campinguitrusting inclusief zakmes, muskietennet, slaapzak en hoofdlampje. Bestuurder Van den Berg trof zo de voorbereidingen voor een dienstreis naar Suriname.

Declaraties
Naar aanleiding van het wob-verzoek van RTL Nieuws hebben de waterschappen besloten voortaan alles in de openbaarheid te doen. Alle inkomens en alle declaraties zijn voor iedereen in te zien.

Bonbons
Die openheid zal wel even wennen zijn bij het waterschap Noorderzijlvest. Dat Waterschap weigerde als enige man en paard te noemen. Niettemin werden de partners van het bestuur van de waterschap wel overladen met voor 350 euro aan bonbons.

Noot redactie:

Moeten we hier nog iets over kwijt? Ik denk het niet.

 Bron: rtl