Hoe optimisme je immuunsysteem versterkt!

Laatste wijziging: dinsdag 30 maart om 10:32, 1499 keer bekeken
 
Groningen, dinsdag 30 maart 2010

Is dit glas halfvol of halfleeg..?
De brug tussen ons fysieke lichaam en ons mentale lichaam komt steeds duidelijker in beeld; niet alleen door allerlei -voor velen- wazige channelingen die dit beweren, maar ook de ‘keiharde’ wetenschap toont dit keer op keer aan. We zijn geen lichaam waarin toevallig een lampje brandt. Het lampje is de essentie, het lampje is bekleed met het lichaam. Het lichaam luistert naar deze ‘begeisterung’. Een prachtig voorbeeld van deze ontwikkeling tref je aan in het onderstaande artikel.

Ook op deze site klinkt in de reacties op artikelen steeds weer de roep naar ‘bewijs, bewijs’ telkens door. Dat deze mensen in dit optimistische artikel moge vinden wat ook voor hen een sleutel mag zijn! ‘Ongrijpbaar optimisme’ als bewezen oorzaak van fysieke processen.. Op welke school leer je dit soort zaken?

Het gaat in essentie om de waarnemer, niet om het waargenomene..!!

In een studie onder 1e-jaars rechtenstudenten, trachtten onderzoekers in de VS, inzicht te krijgen in de relatie tussen persoonlijk optimisme en het zg. CMI, cell-mediated immunity, welke een belangrijke rol speelt in de bescherming van het lichaam tegen virale infecties. Tijdens het schooljaar, werd aan deze deelnemers 5x gevraagd, om een aantal vragen te beantwoorden en werd hun CMI gemeten, met een simpele huidtest.

Om het ‘optimisme-niveau’ te meten, werd de studenten gevraagd in welke mate ze het eens waren met een serie van statements, die ze werd voorgelegd. Ook statements als deze: ‘Ik zal minder succesvol zijn dan de meeste van mijn klasgenoten’ en deze: ‘Het is uiterst onwaarschijnlijk dat ik zal falen’.

De resultaten aan het eind van het schooljaar waren beslissend. De veranderingen die werden waargenomen in het CMI, gedurende het jaar, waren direct gerelateerd aan veranderingen in de mate van optimisme van de persoon in kwestie. Wanneer het optimisme steeg, dan steeg ook de CMI-waarde.. En andersom, als personen minder optimistisch waren, zakte hun CMI-waarde..!!

 

vertaling Guido Jonkers © wanttoknow.nl 2010  (Origineel artikel HIER)

Het is werkelijk wonderbaarlijk hoe je state-of-mind je fysieke welzijn kan beïnvloeden, maar onderzoek ná onderzoek toont dit tóch keihard aan. Jouw verbinding tussen lichaam en geest is een bijzondere kracht, die je kunt gebruiken voor een betere gezondheid. Een zonnige kijk op het leven zal je niet alleen helpen om je lichaam te beschermen tegen stresscomponenten die kunnen leiden tot afwijkingen aan je kransslagaders, (zie HIER voor artikel) maar het kan je ook helpen om je immuunsysteem een ‘boost’ te geven en daarmee bijvoorbeeld een normale verkoudheid te voorkomen. (zie HIER voor artikel) (Andersom mogen we dus ook afleiden dat een griep een signaal is van het lichaam dat je immuunsysteem onder druk staat: ‘NEEM JE RUST’.. GJ)

Uit dit onderzoek onder rechtenstudenten blijkt dus keihard, dat mensen die geloven dat ze succesvol zullen, en een stijging voelen van hun positieve emoties, een stijging lieten zien van hun CMI, wat een belangrijke factor is om jezelf tegen virale infecties te beschermen.

Het gedrag om een glas liever half-vol dan half-leeg te zien, wordt zelfs gerelateerd aan een langer leven, een verlaagd risico op een hersenbloeding en een beter herstel naar een chirurgische ingreep…

Paul Rosch, voorzitter van ‘The American Institute of Stress’, zei hierover:

“Talrijke studies steunen de opvatting dat mensen die positief in het leven staan en een positieve kijk op hun leven hebben, gezonder blijken te zijn en langer leven, dan zij die in het algemeen een donkere kijk hebben op het leven en cynisch staan tegenover de toekomst.”

Waarom je gedachten zo belangrijk zijn voor je gezondheid.

Heb jij je weleens afgevraagd waarom identieke of eeneiige tweelingen steeds meer van elkaar gaan verschillen, naarmate ze ouder worden? Kijk voor een mooie beschouwing op deze YouTube:

Bron / Lees verder: Wanttoknow.nl