Pauselijke exorcist: De duivel is in het Vaticaan

Laatste wijziging: maandag 15 maart om 10:22, 5554 keer bekeken
 
Groningen, maandag 15 maart 2010

De 85 jaar oude vader Gabriele Amorth, die al 25 jaar lang de belangrijkste exorcist van de 'heilige stoel' is, zegt dat de vele gevallen van seksueel misbruik en pedofilie het bewijs zijn dat de duivel zich in het Vaticaan bevindt.

Amorth, die in zijn leven naar eigen zeggen te maken heeft gehad met 70.000 gevallen van demonische bezetting, beweert dat de gevolgen van de Satanische infiltratie in het Vaticaan onder andere een machtsstrijd zijn en 'kardinalen die niet in Jezus geloven en bisschoppen die banden hebben met demonen.'

'De uitdrukking dat 'de rook van Satan' (een term die in 1972 gebruikt werd door Paus Paulus VI) zich in de heilige kamers van het Vaticaan bevindt, is volledig waar. Dat geldt ook voor de laatste verhalen van geweld en pedofilie,' aldus Amorth, die tevens het in de doofpot stoppen van de in 1998 gepleegde moorden op het hoofd van de Zwitserse Garde, Alois Estermann, zijn vrouw en een ander lid van de Garde een ander voorbeeld is van satanisch gedrag in het Vaticaan.

In zijn recent gepubliceerde boek Memoirs of an Exorcist schrijft vader Amorth onder andere dat de moordaanslag op Paus Johannes Paulus II in 1981 eveneens het werk van de Duivel is, alsmede ook het incident tijdens de kerst van 2009, toen een mentaal gestoorde vrouw zich bovenop paus Benedictus XVI wierp.
 
Volgens vader José Antonio Fortea Cucurull, een andere in Rome gestationeerde exorcist, gaat vader Amorth veel te ver met zijn beweringen dat Satan geinfiltreerd is in het Vaticaan. 'De ene kardinaal is wat minder dan de andere, maar ze hebben allemaal goede bedoelingen en zoeken de eer van God,' werpt hij tegen. 'De bewering dat sommige kardinalen leden zijn van satanische sekten is een onacceptabele stelling.'

Vader Amorth verklaarde tegenover La Repubblica dat de duivel een 'onzichtbare geest' is, die zich in de persoon die hij bezet manifesteert door middel van godslasteringen en kwellingen. Hij kan in zo'n persoon verborgen blijven, maar ook in 'tongen' (verschillende talen) spreken en zichzelf transformeren. 'Soms lijkt hij te willen meewerken, maar andere keren maakt hij me belachelijk.'
 
Degenen die door de duivel (/een demon) zijn bezeten moeten soms door zes of zeven assistenten in bedwang worden gehouden. De bezeten personen gillen en schreeuwen vaak en spugen ook nagels of stukjes glas uit, die vader Amorth in een zakje bewaart. 'Er kan echt van alles uit hun mond komen - stukken ijzer zo lang als je vinger, maar ook rozenblaadjes.'
 
Amorth hoopt dat ieder bisdom in de toekomst zijn eigen exorcist krijgt. Onder de huidige kerkregels mag iedere priester een duiveluitwerping verrichten, maar in de praktijk wordt dit slechts door enkele uitgekozen priesters gedaan, die er speciaal in getraind zijn.
 
De hoofdexorcist van het Vaticaan beweerde eerder dat onder andere Adolf Hitler en Joseph Stalin eveneens bezeten waren van de duivel. Tevens was hij één van de Vaticaanse officials die waarschuwde voor de boeken en films van Harry Potter, omdat deze 'een vals onderscheid maken tussen zwarte en witte magie.' De door veel Christenen gemeden film 'The Exorcist' (1973) schetst volgens hem echter een welliswaar overdreven, maar behoorlijk accuraat beeld van demonische bezetenheid*.

De Amerikaanse auteur Tom Horn schrijft in zijn eind vorig jaar uitgekomen boek 'Apollyon Rising 2012', waar op deze site veel aandacht aan is besteed, dat een andere priester, vader Malachi Martin, waarschijnlijk vermoord is vanwege zijn onthullingen dat het Vaticaan is geinfiltreerd door de Illuminati, die de Rooms Katholieke Kerk zouden willen gebruiken om de door de Bijbel voorzegde 'valse profeet' op het toneel te doen verschijnen, de helper van de komende Antichrist. In één van zijn boek leverde Martin sterk bewijs dat er in 1963 in een Roomse citadel een zwarte mis werd gehouden, waarin Lucifer (Satan) werd gekroond.(2)


Xander


Bron: xandernieuws