18-04-2010 Johan Oldenkamp in Eibergen (bij Enschede)

Laatste wijziging: maandag 19 april om 10:20, 4201 keer bekeken
 
Groningen, maandag 19 april 2010

Al diverse keren heeft Johan Oldenkamp lezingen gegeven in het Oosten van ons land. Maar wegens tijdgebrek heeft hij daarbij nog niet eerder Het Hele Verhaal kunnen vertellen. Welk verhaal, zult u misschien willen weten. Nou, ons verhaal: waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan.

 

Johan laat in zijn presentatie zien dat alles eigenlijk heel eenvoudig is, zodra we begrijpen hoe te kijken. Eén van zijn meest recente boeken (in een reeks van inmiddels 15 titels) laat zien dat wetenschap kinderspel is, en dat al onze ‘geleerden’ dus veel te moeilijk doen. Dit boek heeft hij geschreven voor kinderen vanaf 13 jaar, maar nadrukkelijk ook voor volwassenen, want het is voor iedereen goed om te weten hoe alles in elkaar steekt. Johan hanteert in zijn werk één stelregel: wanneer het ingewikkeld is, dan snappen we het gewoon nog niet helemaal. Bovendien laat hij heel eenvoudig zien hoe alles met alles samenhangt zonder zweverig of vaag te worden. Sinds zijn televisieoptreden, medio oktober van vorig jaar, zitten zijn lezingen door het gehele land overvol. Johan is wars van commercie, want hij toont ook hoe winstbejag alles in onze samenleving van kwaad naar erger heeft gebracht. Daarom stelt hij al zijn boeken ook gratis beschikbaar via het internet, en vraagt hij nooit entreegeld voor de lezingen die hij zelf organiseert.

 

Het Hele Verhaal gaat over zaken die wij heel gewoon vinden, maar eigenlijk helemaal niet echt begrijpen, zoals leven, bewustzijn en tijd. Natuurlijk omvat het ook de totale geschiedenis (van begin tot eind, dus ook inclusief het heden en de nabije toekomst!). En uiteraard heeft het ook alles met onszelf te maken (zelfkennis, zuiverheid en gezondheid).

 

We hebben als mensheid ruim 200 jaren nodig gehad om ons huidige niveau van bewustzijn te bereiken. Dit gebeurde in de periode van 1755 tot 1999. Daarin nam macht een centrale plaats in, zowel uiterlijk (via concentratie en verstrengeling van macht door fusies en allianties) als innerlijk (waardoor het ego steeds verder werd opgeblazen).

 

We zitten nu - van 1999 tot 2011 - in een bewustzijnssprong waarbij we macht gaan inruilen voor innerlijk weten. In deze periode van ruim tien jaren krijgen intuïtie, gevoel en ethiek steeds meer ruimte. Voor sommigen voelt de huidige periode als een crisis (aangezien alles wat met macht te maken heeft aan het instorten is); anderen ervaren deze tijd als bevrijdend waarbij er eindelijk openheid, harmonie en zuiverheid gaat komen.

 

Op zondagmiddag 18 april 2010 laat Johan de volledige ontwikkeling van het bewustzijn zien, zowel de zes stappen voor 1755 als de laatste stap in 2011. In zijn lezing legt hij de nadruk op hoe we gezamenlijk de huidige bewustzijnssprong kunnen maken. Daartoe laat hij zien wat het ego is en hoe het ego precies werkt. Ken uzelve. De huidige transformatie van onze samenleving vindt namelijk in eerste instantie binnenin iedereen plaats. Meer informatie over het werk van Johan vindt u op de website www.Pateo.nl.

 

Johan zal de middag beginnen door te laten zien dat onze wetenschappers al honderden jaren door de verkeerde bril kijken. Wie door een andere bril kijkt, die ziet dat wetenschap helemaal niet moeilijk is. Met deze bril op lossen we allemaal zelf, in een handomdraai, ‘moeilijke’ problemen op als: kanker, veroudering, energiecrisis, oorlog, armoede en ga zo maar door. Het wordt allemaal kinderspel, mits we snappen hoe het echt werkt. Johan is ervan overtuigd dat hij u met zijn verhaal de ultieme methode voor empowerment (innerlijke kracht) aanreikt. Gratis en helemaal voor niets!

 

Wij zijn allemaal soeverein en vrij. We waren het alleen even vergeten.

 

 

Meer informatie over deze lezing vind je hier.