De laatste mogelijke kredietluchtbel nadert zijn hoogtepunt

Laatste wijziging: donderdag 25 februari om 14:02, 4254 keer bekeken
 
Groningen, donderdag 25 februari 2010

De FED heeft het afgelopen jaar (2009) 51 miljard (lees $51.000.000.000) dollars uit het niets het financiële systeem ingepompt en heeft hiermee de “bijna exploderende” kredietluchtbellen nog even verder opgeblazen.

De eerste krediet luchtbel kwam tot stand in de private sector. Op dit moment is de volgende krediet luchtbel al in de maak: de enorme stapel van geleend geld van de overheid. Marc Faber legt uit dat wanneer je hetgeen analyseert dat de crisis veroorzaakt heeft, je er achter komt dat de oorzaak zit in het excessief creëren van krediet.

Op dit moment geeft deze nieuwe krediet luchtbel nog geen grote problemen, behalve dat dit al zorgt voor de nodige inflatie waarvan het echte cijfer gemanipuleerd is. Echter, wanneer de centrale bank, de FED, de rente gaat verhogen, zullen er ultieme problemen ontstaan wanneer deze kortlopende leningen van de staat moeten worden geherfinancierd. De rente die nu betaald moet worden is slechts een paar tienden van een procent. Wanneer deze rente weer stijgt naar het gebruikelijke rentepercentage, zal de exponentiële groei van de schuldenlast zodanig groeien, dat binnen 5 jaar - 35 procent van de belastinginkomsten gebruikt zal moeten worden voor het betalen van “rente”. We hebben het niet eens over de eigenlijke schuld. De schuld van de Amerikaanse overheid is niet eens meer een issue – hoe deze gaat worden afgelost weet niemand.

Volgens Faber gaat de US Government monitizeren, wat wil zeggen, dat er extreem veel geld gedrukt gaat worden, met hoge inflatie koers tot gevolg. 

“We are all doomed!” – Marc Faber

Faber zelf zegt dat we allemaal veroordeeld zijn door deze ontwikkeling. Eerst waren de private sectoren en de banken kapot zijn gegaan (lees: bankroet). De volgende schakel in het systeem is de US Government die bankroet gaat. Ze zullen in zo een geval veel geld bijdrukken, maar dat zal het probleem niet verhelpen. Volgens Faber gaat men in zo een geval oorlog voeren om het volk af te leiden van de problemen die ontstaan in hun eigen natie. Faber maakt kenbaar dat we ons geen zorgen hoeven te maken of de US Government dan al een vijand heeft gevonden. Ze verzinnen er desnoods een.

De FED zal volgens Faber niet stoppen met het uitlenen / creëren van nieuw geld. Doen ze dat wel, dan zal de economie en de samenleving een gruwelijke klap krijgen. Het is een keuze tussen twee kwaden: of de economische klap nu, of een oorlogzuchtige oplossing straks. En iedereen weet waar de US Government dol op is: oorlog voeren.



Bron: watwenooithoren.nl