Respect voor de IJslanders

Laatste wijziging: woensdag 6 januari om 14:43, 3198 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 6 januari 2010

Kijk die IJslanders hebben natuurlijk gelijk. Waarom zouden zij van hun belastingcenten de schulden van klunsende banken moeten betalen? Want dat is waar het in wezen op neerkomt als de IJslandse overheid de schulden aan Nederland en Groot-Brittannië van de Icesave bank gaat terugbetalen.

Net zo goed als dat wij belastingbetalers niets zouden hoeven bijdragen omdat een paar centengraaiers voor een procentje meer rente naar een uiterst dubieus bankje in IJsland gingen. Waarom zouden wij moeten betalen aan een bank als ABN-Amro om die overeind te moeten houden terwijl zij a.) Nog nooit iets hebben bijgedragen aan de samenleving zonder er iets tegenover te stellen(sponsoring o.i.d) en b.) Zij nog steeds de zelfde cultuur handhaven en mensen die de hele dag met een mapje onder hun arm lopen schandalig te belonen met hoge bonussen?

Wij als  Nederlandse belastingbetalers zitten wat dat betreft net zo ongunstig als de IJslanders. Alleen de IJslanders pikken het niet en die gaan de straat op. Wij niet, wij laten het allemaal gebeuren en denken dat Bos, onze centjesminister het allemaal wel zal oplossen. Dat gebeurd dus niet. Bos lost niets op en IJsland betaald die tegoeden niet terug en ze hebben gelijk.  ABN-Amro heeft als baasje de grootste graaien van de vorige eeuw, Gerrit Zalm en wij doen niets. Respect voor de IJslandse bevolking, want die doen tenminste iets

René



Bron: vangellekom