Bijna helft vrouwen gelooft in een god

Laatste wijziging: zondag 30 augustus om 17:33, 4364 keer bekeken
 
Groningen, zondag 30 augustus 2009


Zo'n 43 procent van de Nederlandse vrouwen zegt te geloven in een god, 27 procent gelooft in 'iets hogers'. Ook zijn ze overtuigd van een weerzien met hun overleden dierbaren in het hiernamaals. Dat blijkt uit een enquête onder 2300 vrouwen.

Bidden
Vrouwen bidden bovendien heel wat af. Van de gelovige ondervraagden zegt 99 procent te bidden, gemiddeld twaalf minuten per dag. 14 procent van de niet-gelovigen bidt ook. Ook doet 43 procent wel eens een schietgebiedje. Ruim 80 procent denkt dat dit helpt, het kan volgens hen iemand anders bijvoorbeeld gelukkiger maken. Levensgeluk hangt overigens niet af van een geloof, vinden de vrouwen. Gelovigen geven hun leven gemiddeld een score 7,7 op 10 en ongelovigen het cijfer 7,8 op 10.

Vrouwen vaker gelovig

Vrouwen rekenen zich over het algemeen iets vaker tot een religie dan mannen. Uit de meest recente Nederlandse cijfers aan het begin van de 21ste eeuw, blijkt dat 52 procent van alle Nederlandse gelovigen vrouwen zijn. Bij moslims is 48 procent een vrouw. Ze rekenen zichzelf ook vaker tot een kerkgenootschap of levensbeschouwelijke groepering.Bron: hln.be