Mexicaanse griep - Gooi die miljoenen spuiten maar weg

Laatste wijziging: woensdag 12 augustus om 11:41, 4582 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 12 augustus 2009


De hele bevolking inenten tegen de Mexicaanse griep is overbodig, zeggen virologen. Nu zitten we opeens met 34 miljoen vaccins in de maag.

- Gebruik van Tamiflu beperkt
- Tamiflu op recept gratis
- Campagne vaccinatie tegen griep

Nederland is goed, heel goed voorbereid op een grote uitbraak van de Mexicaanse griep. Maar sinds het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) vorige week het H1N1-virus degradeerde tot ‘een griepje dat je gewoon moet uitzieken’, lijkt het overbodig iedereen twee spuiten in de arm te zetten.

‘Je kunt nu zeggen dat het niet nodig is om iedereen te vaccineren’, beaamt Guus Koch van het Centraal Instituut voor Dierziektecontrole. Koch heeft zitting in de Gezondheidsraad die volgende week samen met het Centrum voor Infectieziektebestrijding advies uitbrengt aan minister Ab Klink (Volksgezondheid) over de schaal van de op handen zijnde vaccinatiecampagne.

Halverwege juni besloot Klink geen risico te nemen en 34 miljoen vaccins aan te schaffen bij farmaceuten Novartis en Glaxo-SmithKline: twee vaccins per Nederlander inclusief de bevolking van Nederlandse Antillen en Aruba.

lees verderBron: depers.nl