Privacy verdwijnt in 2013

Laatste wijziging: vrijdag 5 december om 16:00, 3117 keer bekeken
 
Groningen, vrijdag 5 december 2008

 

Nog zo'n vier jaar en dan is de privacy zoals u die kent voorbij, verdwenen, een spook van het verleden, aldus de Britse wetenschapper Alex Fuss. Fuss is de man achter het Digital Disruptions rapport dat kijkt welke invloed technologie in de toekomst zal hebben. "Er zullen geen leugens meer zijn. Je kunt nog wel geheimen hebben, als je ze tenminste van het net weet te houden. Privacy zal alleen beschikbaar zijn voor de paar mensen die het kunnen betalen. Voor de meeste mensen zal privacy in 2013 verdwijnen, of misschien ietsje daarna."

De oorzaak is dat technologie een steeds belangrijkere rol speelt in alles wat we doen. Fuss verwacht dat de publieke sector vanaf 2013 het leven van mensen nauwkeuriger zal monitoren. "Ik denk niet dat je kunt voorkomen dat technologie hiervoor zal worden gebruikt, maar sommige mensen denken dat als je de informatie voor iedereen toegankelijk maakt, dit het Big Brother element zal wegnemen."

Ook op de financiële markten zal informatie transparanter worden en elke transactie en detail nauwlettend zijn te volgen. Wat ook geldt voor werknemers. Werkgevers kunnen de hersengolven van hun personeel monitoren om te zien waar de werkvloer zich mee bezighoudt. Iets wat toch al kan, aangezien cameratoezicht straks de norm is.



Bron: security