Ook Cafe De Kachel wint

Laatste wijziging: zaterdag 4 juli om 01:06, 2434 keer bekeken
 
Groningen, zaterdag 4 juli 2009

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft het Groningse café De Kachel vrijgesproken van overtreding van het rookverbod. En dat betekent dat minister Ab Klink een schadeclaim van meer dan 50 miljoen euro aan zijn broek heeft, ingediend door de kleine horeca ondernemers.

In februari dit jaar werd De Kachel door de rechtbank in Groningen nog veroordeeld tot een boete van 1200 euro en een voorwaardelijke sluiting van een maand. Eerder sprak het Hof in Den Bosch het Bredase café Victoria al vrij.

Wiel Maesen van de stichting Red de Kleine Horeca meldt dat nu direct wordt begonnen met de verdere oprichting van de Stichting Horecaclaim. "We hadden al het een en ander voorbereid, want deze uitspraak komt voor ons niet al een verrassing. We hopen nu dat zich ongeveer 10 duizend horecaondernemers bij ons aansluiten om de schade te verhalen die door het rookverbod is veroorzaakt."

Naar verwacht starten de juridische procedures al medio september en zal de claim circa 50 miljoen Euro belopen.

De uitspraak van het Hof vind je hiero...

De VVD-fractie in de Tweede Kamer vindt dat de controles van de VWA-rookpolitie in horeca-gelegenheden zonder personeel direct moeten worden stopgezet, nu de wettelijke basis voor het rookverbod er niet meer is.Bron: hiermaghetwel