Onverklaarbare oranje cirkels in de lucht

Laatste wijziging: dinsdag 5 mei om 10:42, 2412 keer bekeken
 
Groningen, dinsdag 5 mei 2009

 

 

Het moeten ufo's zijn geweest, vermoedt Jan Jonker uit Gorredijk. Anders zou hij de acht oranje cirkels in de lucht in de nacht van vrijdag op zaterdag niet kunnen verklaren.

Het was rond middernacht, zijn dienst bij het distributiecentrum van Lidl in Heerenveen zat er net op toen hij van het parkeerterrein reed en een collega naar boven wees.

Tegen de hemel vielen acht oranjekleurige ovale bollen te ontwaren. Geen vuurwerk, constateerden Jonker en zijn uit Jubbega afkomstige collega Vincent Leupen, want dat komt zo hoog niet.

En ook geen vliegtuig, die ziet hij zo vaak en die zien er anders uit. Maar zo gauw de cirkels er waren, losten ze ook weer op in het niets. Toen de mannen in De Knipe reden, verdwenen ze een voor een.

Thuis speurde Jonker meteen internet af om er opheldering over te krijgen. In april waren de bollen ook al in Utrechtse luchtruim gesignaleerd. De Jonkers trekken blijkbaar ‘buitenaardse' verschijnselen aan, want zijn vader spotte in de jaren zeventig in Jubbega ook al eens een onverklaarbare oranje schim in de straat.

Bang maakt het gebeuren Jonker niet. Wel spannend. ,,Want je witte noait wat se dogge.'' Bij de politie kwamen tot dusver geen verdere meldingen binnen over de ‘ufo's'.Bron: leuwardercourant