U wordt voorgelogen over de Somalische piraten

Laatste wijziging: zondag 12 april om 23:47, 7601 keer bekeken
 
Groningen, zondag 12 april 2009

In onze media worden de piraten in de wateren van Somalië afgeschilderd als niets aanders dan terroristen en daarmee ook per direct worden acties tegen deze piraten goedgekeurd. Alleen zou de vraag bij ons op moeten komen hoe het zo kan dat opeens sinds de begin jaren '90 de piraterij daar zulke vormen aan heeft genomen.

Natuurlijk is de makkelijkste gedachte dat zodra een regering is gevallen de mensen niet meer in toom gehouden worden en er alles aan doen om maar aan voedsel en geld te komen, dat piraterij een logisch gevolg zou zijn.

Maar voor degenen die wat verder kijken blijkt dat er nog andere zaken spelen.

Zo is het sinds de val van de regering in Somalië opeens de normaalste zaak van de wereld (voor sommige schepen met vlaggen van Europese landen) om maar chemisch en nucleair afval in de Somalische zeëen te dumpen. Niet alleen dat, op plekken waar geen afval gedumpt wordt en waar de wateren nog wel schoon zijn wordt de zee systematisch leeg gevist. Op deze manier worden het kustvolk van Somalië aan de ene kant een voorname voedselbron ontnomen (waarbij onthouden moet worden dat het land al te maken heeft gehad met grote voedselschaarste) en aan de andere kant vergiftigd.

Zo raar is het dan niet als er mensen op staan die de Somalische territoriale wateren willen verdedigen tegen deze illegale indringers.
Dat ze niet de correcte methoden gebruiken staat buiten kijf ... maar een kat in nood maakt rare sprongen!

Nu mensen via verschillende media op de hoogte beginnen te geraken van het feit dat e.e.a. gedumpt wordt en de zeëen er leeg gevist worden, kan het zijn dat deze beerput iets te veel begint te stinken voor bepaalde personen (danwel organisaties). Verbazingwekkend is het dan ook niet dat via de media de problematiek van de piraterij hoog opgespeeld wordt en de vriendjes vanuit de politiek te hulp snellen met een paar oorlogsbodems om het piraterij probleem zo snel mogelijk weer ongedaan te maken.

Dus ... ook (of juist) bij berichtgeving m.b.t. piraterij danwel terrorisme, dienen we onze ogen en oren toch eens goed te kost te geven met wat ons allemaal op de mouw gespeld wordt ... of juist allemaal niet op de mouw gespeld wordt. En een halve waarheid is ook een leugen!

Voor meer informatie zie ook: artikel